Τα έγγραφα των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μιλούν από μόνα τους - Κατά τη μεταπολεμική περίοδο, ένας εκ των βασικών πληροφοριοδοτών της CIA ήταν ο τότε πρόεδρος της Χαλυβουργικής, Δημήτρης Αγγελόπουλος - Για πρώτη φορά αποδεικνύεται και με έγγραφα ξένων μυστικών υπηρεσιών η δράση της οικογένειας Αγγελόπουλου

Νέα αποκαλυπτικά στοιχεία για την εποχή της Κατοχής αλλά και την περίοδο που ακολούθησε μετά την απελευθέρωση, τις δίκες των δοσίλογων και την υπόθεση Μέρτεν -του «σφαγέα της Θεσσαλονίκης»- έρχονται στο φως μέσα από τα αρχεία της CIA. Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας «καίνε» πολλούς, όχι μόνο πολιτικούς, αλλά και επιχειρηματίες.
Βέβαια, τα συστημικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν έμφαση σε αυτούς που υποτίθεται ήταν συνεργάτες των Γερμανών. Ξέχασαν να αναφέρουν και τους υπόλοιπους που ήταν συνεργάτες των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ. 
Ναι καλά διαβάσατε. Συνεργάτες της CIA που έδιναν αναλυτικά reports στους Αμερικανούς καθόλη τη διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου. Όπως βλέπετε από τα έγγραφα της CIA που παρουσιάζει το Newsbomb.gr, ο βασικός πληροφοριοδότης της CIA ήταν ο βιομήχανος Δημήτριος Αγγελόπουλος, πρόεδρος τότε της Χαλυβουργικής!!!
Δείτε όλα τα έγγραφα της CIA στο gallery του Newsbomb.gr και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. 
Το έγγραφο αναφέρεται βεβαίως στον θείο του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου ο οποίος δολοφονήθηκε το 1986 στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη και ο οποίος υπήρξε επί σειρά ετών ο «ιθύνων νους» της οικογένειας.
Με βάση τα παραπάνω είναι πλέον πολύ εύκολο να φανταστεί κάποιος για ποιο λόγο συγκεκριμένες επιχειρηματικές οικογένειες είχαν ευνοϊκή μεταχείριση από όλες τις ελληνικές κυβερνήσεις και σε οποίους βιομήχανους πήγαν τα χρήματα από το περίφημο σχέδιο Μάρσαλ που προώθησαν οι Αμερικανοί στην Ελλάδα.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger