Μετά τη συζήτηση που έχει ανοίξει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, κυρίως από περιθωριακά στοιχεία της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και κάποιους «ευαίσθητους κουλτουριάρηδες» για μετακίνηση των προσφύγων από ξηράς, ώστε να αποφύγουμε τα καθημερινά τραγικά δυστυχήματα στο Αιγαίο, ανοίγοντας τον φράχτη στον Έβρο, ο αναπληρωτής υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, απέκλεισε για την ώρα αυτό το ενδεχόμενο.

«Υπάρχουν τεχνικά ζητήματα που σε αυτή τη φάση δεν καθιστούν πρόσφορη την ιδέα να ανοίξει ο Έβρος» εξηγεί στο Βήμα της Κυριακής ο κ. Μουζάλας, όπως όμως σημειώνει η κυβέρνηση εξετάζει συνεχώς εναλλακτικές λύσεις στις οποίες περιλαμβάνεται και ο Έβρος.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν διστάζει να εκφράσει το φόβο του για τον κίνδυνο εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα.

«Ο εγκλωβισμός είναι ένα τεράστιο πρόβλημα» τονίζει.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, πρόκειται να μεταβεί μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Μυτιλήνη, προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση των προσφύγων και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger