Την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρισκόταν στο Ισραήλ και είχε επαφές και συνομιλίες κορυφής με τον Ιραηλινό ομόλογό του κ.Νετανιάχου, και άλλους επισήμους, την ίδια ώρα στην Αθήνα ανώτατη αντιπροσωπία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ επισκέφτηκε το ΓΕΕΘΑ και είχε συνεργασία με ανώτατους αξιωματούσους του Ελληνικού Επιτελείου.
Φυσικά τα δύο γεγονότα δεν έχουν την ίδια «πολιτική βαρύτητα», αλλά είναι χαρακτηριστικό του ότι οι διμερείς αμυντικές σχέσεις έχουν μπει στο δικό τους «κανάλι» και προχωρούν πολύ ικανοποιητικά, στη «σκιά» των ανωτάτου επεπέδου επαφών των πολιτικών ηγετών των δύο κρατών.
Έτσι λοιπόν, σε αυτό το πλαίσιο, επισκέφθηκε το ΓΕΕΘΑ Ισραηλινή αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Διευθυντή της Διευθύνσεως Σχεδιασμού του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ, Αντιστράτηγο Amikam Norkin, τον οποίον υποδέχτηκε και εν συνεχεία συνεργάστηκε μαζί του ο Υποναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ, επικεφαλής της αρμοδίου Διευθύνσεως του ΓΕΕΘΑ. Στη συνάντηση παρευρίσκετο και ο Ισραηλινός Ακόλουθος Αμύνης στην Αθήνα.  
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας του τρέχοντος έτους 2015, μεταξύ της Ελλάδος και του Ισραήλ, που βρίσκεται σε πλήρη ισχύ.

Λ.Σ.Μ.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger