Ισραηλινός μεθοριακός φρουρός τραυματίστηκε σοβαρά το πρωί της Κυριακής όταν δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από Άραβα τζιχαντιστή στην Πύλη της Δαμασκού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. 

Ο συνοριακός φρουρός διακομίστηκε με πολλαπλά τραύματα σε νοσοκομείο. Ο τζιχαντιστής σκοτώθηκε από άλλους μεθοριακούς φρουρούς που άνοιξαν πυρ προς την πλευρά του, σύμφωνα με την Αστυνομία. 
Από την 1η Οκτωβρίου, 99 Παλαιστίνιοι τζιχαντιστές έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους ένας Άραβας πολίτης του Ισραήλ, και 17 Ισραηλινοί, όπως και ένας Αμερικανός και ένας πολίτης της Ερυθραίας, σύμφωνα με στοιχεία του Γαλλικού Πρακτορείου. 
Νωρίτερα την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός έκλεισε και τρίτο παλαιστινιακό ραδιοφωνικό σταθμό μέσα σε ένα μήνα στη Χεβρώνα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού. 
Οι στρατιωτικές δυνάμεις «κατάσχεσαν τον εξοπλισμό του ραδιοφωνικού σταθμού Dream που μετέδιδε εκπομπές που προωθούσαν και υποκινούσαν στην τρομοκρατία εναντίον πολιτών και των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας», δήλωσε ο εκπρόσωπος.


Το στούντιο του ραδιοφωνικού σταθμού Dream που υποκινούσε σε τζιχαντιστικές επιθέσεις ενάντια στους Ισραηλινούς. 
Δύο παλαιστινιακοί ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στη Χεβρώνα, με την κατηγορία της υποκίνησης στη βία, έκλεισαν τον Νοέμβριο από τον ισραηλινό στρατό. 
Δύο ακόμη ραδιοφωνικοί σταθμοί, ένας στη Χεβρώνα και ένας στη Τζενίν, στη βόρεια Δυτική Όχθη, ανακοίνωσαν το Σάββατο ότι ο ισραηλινός στρατός απειλεί να τους κλείσει με την κατηγορία της «υποκίνησης στη βία». 
Ο υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου, πρότεινε την Πέμπτη το κλείσιμο της δημόσιας παλαιστινιακής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης με την κατηγορία της «υποκίνησης στη βία». 
Τα Παλαιστινιακά Εδάφη έχουν σχεδόν 90 τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και 18 τηλεοπτικά δίκτυα. 
Πάντως, στους 90 αραβόφωνους ραδιοφωνικούς σταθμούς που εκπέμπουν να κλείσουν 3 δεν το λες και «καταπίεση». Καμία χώρα δεν θα δεχόταν να εκπέμπει σταθμός στο έδαφός της που να υποκινεί σε σφαγές και δολοφονίες. 
Τα περισσότερα από τα μέσα αυτά μεταδίδουν από την 1η Οκτωβρίου, συχνά απευθείας, τις συγκρούσεις μεταξύ Παλαιστινίων νεαρών που πετούν πέτρες και ισραηλινών στρατιωτών, καθώς και πατριωτικά εμβατήρια ανάμεσα στα δελτία ειδήσεων, τα οποία αναφέρονται στις επιθέσεις και στους νεκρούς, Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς. 
Η περιοχή της Χεβρώνας, στη νότια κατεχόμενη Δυτική Όχθη, είναι το επίκεντρο της βίας που πλήττει το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη από την 1η Οκτωβρίου. 

tribune.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger