Ενώπιον παντός δικαστηρίου και πάσης αρμόδιας αρχής

Εξώδικη Δήλωση και Πρόσκληση με Διαμαρτυρία και Επιφύλαξη Δικαιωμάτων

ΚΑΤΑ

1) ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ του Ηλία, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ “ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ” Διεύθυνση: Χαροκόπου 2 & Συγγρού 196, Καλλιθέα, Τ.Κ. 17671

2) ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ του Παύλου, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ “ΣΥΡΙΖΑ” Διεύθυνση: Πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου) 1, Αθήνα, Τ.Κ. 10553

για να αποπληρώσουν εκείνοι τα ποσά του παράνομου και δημευτικού (κατά δική τους, δημόσια ομολογία) φόρου ΕΝΦΙΑ, τα οποία ποσά, αντιστοιχούν στον καθέναν μας,

ΕΦΟΣΟΝ:

Υπερψήφισαν τον Ν. 4336/2015 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 94/14-08-2015), ο οποίος περιέχει ενσωματωμένο το τρίτο μνημόνιο, όπου ρητώς αναφέρονται τα ακόλουθα, τόσο για τον ΕΝΦΙΑ, όσο και για τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων (βλ. σελ. 1015 και 1017 του Φ.Ε.Κ., παρ. 2.1 και 2.2ν, αντιστοίχως, της Παραγράφου Γ΄ της “Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων”)

«Οι αρχές θα λάβουν μέτρα για την έναρξη της διαδικασίας είσπραξης του ΕΝΦΙΑ για το 2015, ώστε να εκδοθούν εκκαθαριστικά σημειώματα τον Οκτώβριο του 2015, με την τελευταία δόση να καταβάλλεται τον Φεβρουάριο του 2016»

ΚΑΙ «Έως τον Σεπτέμβριο του 2016, οι αρχές θα εναρμονίσουν όλες τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων με τις τιμές της αγοράς, με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017. Μέχρι εκείνη την ημερομηνία, θα διασταυρώσουν το σύνολο των ιδιοκτησιακών συμφερόντων με τα στοιχεία για το σύνολο των ατομικών ιδιοκτησιών στο κτηματολόγιο (βασικό παραδοτέο)».

ΠΑΡΑ ΤΟ ΟΤΙ:

Με επανειλημμένες δηλώσεις τους, και προκειμένου να υπερψηφιστούν οι ίδιοι και τα κόμματα ΑΝΕΛΛ και ΣΥΡΙΖΑ, διαβεβαίωναν και υπόσχονταν το αντίθετο.

Ήτοι:

1-Με δικές του δηλώσεις από την πρώτη εφαρμογή του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.,

εώς και την μετονομασία του σε ΕΝΦΙΑ,

ο κ.Παναγιώτης Καμμένος δήλωνε ενδεικτικά:

“Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Έλληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Δεν θα τον πληρώσω και θα προσφύγω στην Δικαιοσύνη. Είναι μία φορολογία που δεν στέκει πουθενά, ούτε σε Ελληνικά, αλλά ούτε και σε Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Είναι μία φορολογία που οδηγεί στην δήμευση της περιουσίας των Ελλήνων.”


“Θέλω ακόμα να διευκρινίσω ορισμένα πράγματα που θα βοηθήσουνε στην συζήτηση: Το πρώτον είναι ότι έχουμε στα χέρια μας κι είναι αναρτημένο πλέον,όπως υποσχέθηκα εχθές το βράδυ, η πρόταση των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” που αφορά τον ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή η νομική κατοχύρωση του πολίτη που μπορεί να προσφύγει κατά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ. Ένας νόμος καθαρά Αντισυνταγματικός, βάσει της παράγρ.1 του Άρθρου78 του Συντάγματος και παραβιάζει το Άρθρο 4 παράγραφο 1 του Συντάγματος για την ισότητα των Ελλήνων απέναντι στους Νόμους, για το ότι οι Έλληνες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και παράγρ.5, εξηγούμε μ’ένα περιληπτικό φυλλάδιο που θα’ναι στην διάθεσή σας, τους λόγους της προσφυγής του πολίτη κατά της πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ τεκμηριωμένο ΝΟΜΙΚΑ, και μπορούν να το κατεβάσουν οι πολίτες από την ιστοσελίδα των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων”…”

ΚΑΙ ο κ.Αλέξης Τσίπρας δήλωνε ενδεικτικά:

“Και το μέρος που αφορά το χαράτσι,θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ…”

“Όχι το χαράτσι δεν το πλήρωσα, σε ένα ακίνητο που έχω γονική παροχή..Και δεν το πλήρωσα, γιατί το’χα δηλώσει (ότι δεν θα το πληρώσω)”

2015 ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

“Γιατί αυτή τη στιγμή που μιλάμε,μέσα στο κατακαλόκαιρο, εκατομμύρια νοικοκυριά στενάζουν κάτω από το βάρος του νέου αυτού φόρου του ΕΝΦΙΑ, ένα φόρος ΑΙΣΧΟΣ, που τιμωρεί όσους δούλευαν μία ζωή για ν’αποκτήσυν ένα κεραμύδι να στεγάσουν τα παιδιά τους!”

“ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ, εδώ θέλω να είμαι ξεκάθαρος…”

“Ένας φόρος που βάζει πλούσιους και φτωχούς, έχοντες και μη έχοντες, άνεργους κι εργαζόμενους, στον ΙΔΙΟ παρανομαστή!Πείτε μου, ΠΩΣ θα τον πληρώσουν αυτόν τον φόρο???ΠΟΥ θα τα βρουν οι ρημαγμένοι, εδώ και 4 χρόνια, από τις πολιτικές σας, πολίτες! Αυτό όμως φαίνεται να μη σας απαοσχολεί… «κόψτε το λαιμό σας, βρείτε να τα φέρετε» λέτε! Δεν έχετε καταλάβει όμως, τί συμβαίνει μάλλον! Έχετε εικόνα από το τί συμβαίνει αυτή τη στιγμή, στην πραγματικότητα? Πραγματική εικόνα αυτή τη στιγμή, είναι ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ!!! Έχετε εικόνα, για τα ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, που θα έχει αυτό ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ??? Για ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, για ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ που θα προκαλέσετε??? Να σας πω λοιπόν, ΕΓΩ το ΤΙ αποτέλεσμα θα έχει αυτός ο φόρος: Απλώς θα αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη, ακόμα περισσότερο, ενώ αυτά ΗΔΗ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ κατά 1 ΔΙΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ!!! Κι έρχεστε εδώ και ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!”

2-Το 2014, ο επίσημος διαδικτυακός ιστότοπος των “Αν.Ελλ.” του Παναγιώτη Καμμένου, http://anexartitoiellines.gr/ πράγματι, δημοσίευσε μία σειρά νομικών κειμένων με τίτλο

α)”Βασικό Κείμενο για την Θεμελίωση Ενδικοφανούς, άλλως Δικαστικής Προσφυγής σε δεύτερο στάδιο”,

β)”Ενδικοφανής Προσφυγή και Αίτηση Αναστολής Εκτέλεσης”,

και την

γ)”Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης Αιτούντος Αναστολή”, προτρέποντάς μας, να αρνηθούμε νομίμως, την πληρωμή ενός καταφανώς παράνομου, αντισυνταγματικού και δημευτικού φόρου, για όλους τους λόγους, οι οποίοι τεκμηριώνονταν απολύτως, εις τα εν λόγω έγγραφα, από τους νομικούς συντάκτες του, επικαλούμενοι το Σύνταγμα και του Νόμους, δηλαδή, το Εσωτερικό Δίκαιο του Ελληνικού κράτους, όπως και το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο.

Οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” του Παναγιώτη Καμμένου, μετά την εκλογή τους, και την σύναψη της κυβερνητικής τους συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, εξαφάνισαν τα δύο από τα τρία, αυτά, έγγραφα, από τον επίσημο ιστότοπό τους, αποσκοπώντας -ανεπιτυχώς, προφανώς- αυτά, να σβηστούν και από την μνήμη μας

3-Ήδη από το 2012 η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας. είχε αποφανθεί με την αριθμ. 1972/2012 απόφασή του επί άλλης αίτησης ακυρώσεως, που αφορούσε στον Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., που στη συνέχεια μετεξελίχθηκε σε ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Σύμφωνα με αυτήν την απόφαση το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. δεν ήταν τέλος, αλλά φόρος προσωρινού χαρακτήρα (διετής).

Απεφάνθη, δηλαδή, το Συμβούλιο Επικρατείας, ότι το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., που μετεξελίχθηκε σε ΕΝ.Φ.Ι.Α., είναι φόρος, που δύναται να έχει μόνο προσωρινό χαρακτήρα, λόγω των έκτακτων οικονομικών συνθηκών, προκειμένου να μην καταστεί δημευτικός.

4-Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την αριθμ. 4003/2014 απόφασή της, η οποία δημοσιεύθηκε την 14η Νοεμβρίου 2014,

το μεν, διεπίστωσε, ότι «η Διοίκηση έχει παραλείψει παρανόμως να προβεί στην επιβαλλόμενη από το άρθρο 41 παρ. 1 του ν. 1249/1982 έκδοση απόφασης αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της Χώρας»,

το δε ανέβαλε την έκδοση οριστικής απόφασης, δίνοντας εξάμηνη προθεσμία στην κυβέρνηση από την κοινοποίηση της απόφασης, «προκειμένου να προβεί στην άνω οφειλόμενη νόμιμη ενέργεια»

ΔΙΟΤΙ:

Σύμφωνα με το άρθρο 41 παρ. 1 του Ν. 1249/1982, οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων πρέπει να ελέγχονται και να αναπροσαρμόζονται ανά διετία, προκειμένου να προσεγγίζουν, κατά το δυνατόν, τις πραγματικές – εμπορικές αξίες («Οι κατά το προηγούμενο εδάφιο τιμές αναπροσαρμόζονται το βραδύτερον ανά διετία, με τις κατά την παρ. 2 του παρόντος αποφάσεις του Υπουργού των Οικονομικών»).

Πλην όμως, η τελευταία αναπροσαρμογή έγινε το έτος 2007, με την αριθμ. 1020564/487/ΟΟΤΥ/Δ/2007 απόφαση του τότε Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Τόσο το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., όσο και στη συνέχεια ο ΕΝ.Φ.Ι.Α., που διαδέχθηκε το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., έχουν, ως βάση υπολογισμού, τις αντικειμενικές αξίες του 2007.

Η εν λόγω απόφαση του ΣτΕ, κοινοποιήθηκε προ των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, επί συγκυβερνήσεως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και έκτοτε άρχισε να «τρέχει» η προθεσμία των έξι μηνών.

5-Η προθεσμία, που είχε θέσει το ΣτΕ,για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών παρήλθε, χωρίς να προωθηθεί το σχέδιο νόμου, που είχαν καταρτίσει οι αρμόδιες Υπηρεσίες για την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών.

Ωστόσο, υπήρχε ακόμη η δυνατότητα, έστω και εκπροθέσμως, να προωθηθεί η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών, πριν όμως συνεδριάσει εκ νέου το ΣτΕ, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Αντιθέτως, ο Ν. 4336/2015 (Φ.Ε.Κ. Α΄ 94/14-08-2015) ο οποίος υπερψηφίστηκε και από τον Παναγιώτη Καμμένο, και από το σύνολο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

ορίζει πως :

«Έως τον Σεπτέμβριο του 2016, οι αρχές θα εναρμονίσουν όλες τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων με τις τιμές της αγοράς, με ισχύ από τον Ιανουάριο του 2017.»

παραβιάζοντας, έτσι, ενσυνειδήτως -και επανειλημμένως- τη δικαστική απόφαση του Ανωτάτου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας, επιλέγοντας τη μετάθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων της χώρας για τα τέλη του επόμενου έτους, αλλά με εφαρμογή τον Ιανουάριο του 2017, όταν θα έχει πλέον συμπληρωθεί μία δεκαετία από την τελευταία αναπροσαρμογή του 2007!

Παραβιάζοντας, επίσης, και την παλαιότερη απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου σε σχέση με τον δήθεν έκτακτο και προσωρινό φόρο επί των ακινήτων, τον οποίο διατηρεί και επεκτείνει για τα επόμενα τρία έτη (χρόνος συμβατικής διάρκειας του νέου μνημονίου), είτε ως ΕΝ.ΦΙ.Α., είτε με άλλη ονομασία.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεσμεύθηκε έναντι των δανειστών, τόσο για τη διατήρηση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. επί τρία, τουλάχιστον, έτη, όσο και για τη διατήρηση των ισχυουσών αντικειμενικών αξιών για δύο ακόμη έτη,

όπερ σημαίνει, ότι

ο ΕΝΦΙΑ και όλοι οι έμμεσοι και άμεσοι φόροι επί των ακινήτων, θα υπολογισθούν με βάση τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες, με νέα υπέρμετρη και παράνομη – αντισυνταγματική επιβάρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων.

Η δημευτική πολιτική των προηγούμενων συγκυβερνήσεων διατηρείται και εντείνεται από τη σημερινή συγκυβέρνηση.

6– Ο Π.Παυλόπουλος, ο οποίος υπερψηφίσθηκε ΚΑΙ από τους Παναγιώτη Καμμένο, και Αλέξη Τσίπρα, για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπου και εξελέγη, δήλωνε Παρασκευή, 5, Ιουλίου, 2013 : «Αντισυνταγματική η μονιμοποίηση του χαρατσιού» (δημοσίευση ΑΠΟ Ενωμένοι Αδέσμευτοι Δικηγόροι https://eadikigoroi.wordpress.com/2… )

“Τον κώδωνα του κινδύνου για την αντισυνταγματικότητα του «χαρατσιού» στα ακίνητα, εφόσον μονιμοποιηθεί η καταβολή του και επεκταθεί ακόμα και σε μη εμπορικά ακίνητα, όπως χωράφια και οικόπεδα έκρουσε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του realfm 97,8 και τον Γιάννη Παπαδόπουλο για το ζήτημα του νέου ενιαίου φόρου στα ακίνητα.

Σε ερώτηση σχετικά με τις τελευταίες πληροφορίες που φέρουν το οικονομικό επιτελείο να εξετάζει τη μονιμοποίηση του μέτρου και την επέκτασή του σε όλα τα ακίνητα

ο Προκόπης Παυλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Το λέω κοφτά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Είναι αντίθετο με το άρθρο 17 του συντάγματος αλλά είναι αντίθετο και με το 1ο άρθρο του πρόσθετου πρωτοκόλλου της ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου.»

Όπως σημείωσε, ο κ. Παυλόπουλο, η απόφαση του ΣτΕ για το χαράτσι καθόρισε ότι δεν είναι τέλος, αλλά είναι φόρος και θα πρέπει να ανταποκρίνεται στα χαρακτηριστικά του φόρου που ορίζει το σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση. Έτσι λοιπόν, το ΣτΕ είπε ότι δεν έχει το χαράτσι χαρακτηριστικά δημευτικά, λόγω του έκτακτου χαρακτήρα του.

Σε αντιδιαστολή με το ΣτΕ και την απόφασή του, όπως υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ, ο νέος φόρος φέρεται να έχει δημευτικά χαρακτηριστικά.

«Δηλαδή εάν φύγει ο έκτακτος χαρακτήρας και μονιμοποιηθεί το χαράτσι από ένα ακίνητο που δεν σου δίνει τίποτα θα πρέπει να το πληρώνεις, οπότε δυο τινά θα συμβούν, είτε θα το πουλήσεις είτε θα στο πάρει κάποιος επειδή δεν έχεις να πληρώσεις το φόρο. Αυτό σημαίνει έμμεση δήμευση που απαγορεύεται από το σύνταγμα. Για αυτό τονίζω και το επαναλαμβάνω προς το οικονομικό επιτελείο, αν επιβληθεί αυτός ο φόρος θα καταπέσει»

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του Π.Παυλόπουλου http://www.real.gr/audiofiles/244685.mp3

ΚΑΙ: Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών, Προκόπης Παυλόπουλος, και βουλευτής της αντιπολίτευσης τότε, δήλωνε στην «Ελευθεροτυπία» στις 18-9- 2011: «Το υπό θεσμοθέτηση «ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας» -το «δώρο» των κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλου προς τους φορολογουμένους, από την αλήστου μνήμης παρουσία τους, στη φετινή ΔΕΘ, πέρα από τη δραματική οικονομική επιβάρυνση που επιφέρει, παραβιάζει ευθέως το Σύνταγμα. Και κατά κύριο λόγο τις διατάξεις των άρθρων 17 παρ. 1, 4 παρ. 5 και 25 παρ. 1 του Συντάγματος».

7-O Δημήτρης Ε. Κλούρας (δικηγόρος και τέως Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Περιουσίας) δηλώνει στις 17/10/2015, μεταξύ άλλων,των οποίων συμπερiλάβαμε σε αυτό το εξώδικο:

«Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνω, ότι όλα όσα προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο, συμπεριλαμβανομένων όσων προβλέπονται για τον ΕΝ.ΦΙ.Α. και τις αντικειμενικές αξίες, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά για τον πρόσθετο και βασικότατο λόγο, ότι παραβιάζουν το δεσμευτικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015. Ειδικότερα, όπως είχα αναλύσει και σε προηγούμενο άρθρο μου με τίτλο «Η σημασία του ‘ΟΧΙ’ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015», το τρίτο μνημόνιο είναι άκυρο και αντισυνταγματικό για τους ακόλουθους λόγους:

«Οι συνταγματικές και νομοθετικές προβλέψεις για το δημοψήφισμα»

Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 εδάφιο α΄ του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει τα ακόλουθα: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει με διάταγμα δημοψήφισμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου».

Ο νόμος, ο οποίος εξειδικεύει τη διαδικασία διενέργειας ενός δημοψηφίσματος, είναι ο 4023/2011.

Στο δε άρθρο 16 παρ. 3 του Ν. 4023/2011 ρητώς προβλέπονται τα ακόλουθα:

«Το αποτέλεσμα δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα είναι δεσμευτικό, όταν στην ψηφοφορία λάβει μέρος τουλάχιστον το σαράντα τοις εκατό (40%) όσων έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους».

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 διενεργήθηκε, όπως ρητώς προβλέπει και το σχετικό προεδρικό διάταγμα (αριθμ. 38 – ΦΕΚ Α 63/28-6-2015), για εθνικούς λόγους. Στο ίδιο Προεδρικό Διάταγμα αναφέρεται και το ερώτημα του δημοψηφίσματος:

«Προκηρύσσουμε δημοψήφισμα για την 5η Ιουλίου 2015, ημέρα Κυριακή, προκειμένου ο Ελληνικός Λαός να αποφανθεί δια της άμεσης και ελεύθερης έκφρασης της βούλησής του επί του ακόλουθου ερωτήματος: «Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους;».

Το 61,31% των ψηφισάντων, ήτοι η συντριπτική πλειοψηφία, επέλεξε το «ΟΧΙ» έναντι του 38,69%των ψηφισάντων, που επέλεξε το «ΝΑΙ» στην προτεινόμενη συμφωνία. Η συμμετοχή στο δημοψήφισμα ξεπέρασε το 40% του εκλογικού σώματος, ήτοι έφθασε στο 62,50%. Ως εκ τούτου, εξασφαλίστηκε η απόλυτη δεσμευτικότητα του αποτελέσματός του. Αυτή η δεσμευτικότητα συνεπαγόταν την υποχρέωση της κυβερνήσεως, αλλά και όλων των υπολοίπων κομμάτων, να το σεβαστούν.

Ειδικότερα, η κυβέρνηση όφειλε να φέρει στη Βουλή συμφωνία, η οποία θα ήταν επιεικέστερη αυτής, που έθεσε στην κρίση του ελληνικού λαού. Οποιαδήποτε αντίστοιχη συμφωνία ή οποιαδήποτε συμφωνία με δυσμενέστερο περιεχόμενο, θα έπρεπε να αποκλεισθεί.

Το ορθό δε, θα ήταν, η οποία νέα συμφωνία να τεθεί εκ νέου στην κρίση του ελληνικού λαού, πριν εισαχθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Τα γεγονότα μετά την 5η Ιουλίου 2015 και οι συνέπειές τους

Σε αντίθεση με τις επιταγές του Συντάγματος και με τη λαϊκή βούληση, η απερχόμενη κυβέρνηση και πολλά εκ των κομμάτων της «αντιπολίτευσης» ψήφισαν στη Βουλή μία συμφωνία, η οποία, σύμφωνα και με την ομολογία των ιδίων, είναι χειρότερη αυτής, που απέρριψε η πλειοψηφία του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα.

Μία απλή σύγκριση των κειμένων αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ως εκ τούτου, διαπιστώνεται μία ευθεία παραβίαση του Συντάγματος και τής λαϊκής βούλησης, που συνεπάγεται και έμμεση κατάλυση του πολιτεύματος, αλλά και αυτής καθ’αυτής της εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας

(άρθρο 1 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος: «2. Θεμέλιο του πολιτεύματος είναι η λαϊκή κυριαρχία. 3. Όλες οι εξουσίες πηγάζουν από το Λαό, υπάρχουν υπέρ αυτού και του Έθνους και ασκούνται όπως ορίζει το Σύνταγμα»).

Μία απλή ανάγνωση της συμφωνίας – μνημόνιο αρκεί για να διαπιστώσει κανείς το γεγονός, ότι ευθέως παραχωρούνται, χωρίς την παραμικρή συνταγματική και λαϊκή νομιμοποίηση, όλες σχεδόν οι βασικές λειτουργίες του κράτους στους δανειστές του.

Αυτή, ωστόσο, η ευθεία – κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος, συνεπάγεται την ακυρότητα όλων όσων ψηφίσθηκαν και θα ψηφισθούν στη Βουλή μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, κατ’εφαρμογή της νέας συμφωνίας της χώρας με τους δανειστές (3ομνημόνιο).

Τα δε Δικαστήρια οφείλουν να μην εφαρμόζουν τους συγκεκριμένους νόμους, ως απολύτως αντισυνταγματικούς.

Τέλος, όσοι ψήφισαν αυτή τη συμφωνία, αλλά και όσοι ψηφίσουν τους εφαρμοστικούς νόμους, πρέπει να λογοδοτήσουν (άρθρο 120 παρ. 2 και 3 του Συντάγματος)».

Όσοι δε, ισχυρίζονται, ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου 2015 ‘νομιμοποίησε’ ή ‘νομιμοποιεί’ την παραβίαση του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, έχουν, στην καλύτερη των περιπτώσεων, πλήρη άγνοια των νομικώς ισχυόντων.»

8-Αμφότεροι οι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα στελέχη, οι βουλευτές και οι Πρόεδροι των δύο αυτών κομμάτων, υπέπεσαν στο αδίκημα της εξαπάτησης εκλογέων (Ποινικός Κώδικας: Άρθρο 161& 162) υφαρπάζοντας την ψήφο/μεταβάλλοντας το εκλογικό φρόνημα του Ελληνικού λαού, δεσμευόμενοι προς εμάς,με δημόσιες δηλώσεις/εξαγγελίες τους, αλλά και με το επίσημο προεκλογικό τους πρόγραμμα, μεταξύ άλλων (τα οποία επίσης αθέτησαν) πως:

Αλέξης Τσίπρας:

«Είπαμε ότι ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται. Καταργείται. »

Νίκος Φίλης:

«Ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί ΦΕΤΟΣ,το 2015 δεν θα πληρώσουν οι πολίτες ΕΝΦΙΑ»

Νίκος Παπάς:

«Δεν θα εισπραχθεί το 2015 ο ΕΝΦΙΑ.Είναι στα πρώτα μέτρα μας, είναι σαφές, είναι δέσμευσή μας, δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα άλλο.»

Ευκλείδης Τσακαλώτος:

«(η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ) καταρχάς τον καταργεί»

Αλέκος Φλαμπουράρης:

«Τη λέξη ΕΝΦΙΑ θα την διαγράψουμε έτσι κι αλλιώς»

Άννα Χατζησοφιά:

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος λαιμητόμος, καταργείται, ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ»

Νίκος Χουντής:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -δηλαδή γινόμαστε κυβέρνηση- ΜΕ ΝΟΜΟ καταργείται ο ΕΝΦΙΑ»

Νίκος Βούτσης:

«Εμείς είμαστε σαφείς, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ»

Πάνος Σκουρλέτης:

«ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΦΙΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ»

Γιώργος Σταθάκης:

«Θα τον καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ»

Γιάννης Δραγασάκης:

«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο των 12.000, η προστασία της πρώτης κατοικίας κ.α. είναι δεσμεύσεις για τον ‪#syriza‬ ‪#ekloges‬ 2015»

9-Το άρθρο 41.παρ.3 του Χάρτου Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. αναφέρει :

“Κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα στην αποκατάσταση εκ μέρους της Ένωσης, της ζημίας που του προξένησαν τα θεσμικά όργανα ή οι υπάλληλοι της κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σύμφωνα με τις γενικές αρχές, που είναι κοινές στα Δίκαια των Κρατών-Μελών”

Ο Γ.Παπακωνσταντίνου στις 30/11/2010 σε συνέντευξή του στο MEGA: «Να τελειώσει αυτό το καλαμπούρι με τα νέα μέτρα! Δεν υπάρχουν νέα μέτρα».

Στις 03/02/2010 δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA:

«Όταν η Νέα Δημοκρατία αύξησε το ΦΠΑ, είδαμε ότι δεν αυξήθηκαν τα έσοδα ή αυξήθηκαν ελάχιστα.Δεν θα κερδίσει η ελληνική οικονομία από μία αύξηση του ΦΠΑ. Άρα, δεν είναι κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε».

Ο Γ.Παπανδρέου στην ΔΕΘ, ΣΕΠ 2009 (12/09/09):

«Κάποιοι νομίζουν πως η λύση στο πρόβλημα είναι η μείωση των μισθών και η αύξηση των φόρων. Κάνουν λάθος, κάνουν μεγάλο λάθος. Αν σήμερα, παγώσουμε τους μισθούς, θα παγώσουμε την αγορά. Αν αυξήσουμε τους φόρους στην μεσαία τάξη, θα μειώσουμε την αγοραστική της δύναμη, θα βαθύνουμε την ύφεση, θα μειώσουμε τα έσοδα του κράτους και θα επέλθει ο φαύλος κύκλος της κατάρρευσης. Κανένα νέο βάρος στη μικρή και μεσαία τάξη, εγγυώμαστε το εισόδημα των Ελλήνων εργαζομένων, αυξήσεις μισθών από τον πληθωρισμό..»

Σαμαράς προεκλογικά 2012:

“Αυτό που θέλω να σας πω ξεκάθαρα, είναι ότι πιστεύουμε στην κατεύθυνση αυτή: Όχι άλλους φόρους, Όχι άλλες μειώσεις Όχι άλλες απολύσεις …και σε αυτό είμαι ξεκάθαρος ότι είναι η δικιά μας η θέση η οποία θα είναι κοφτή θέση από εδώ και πέρα σε όλα τα ζητήματα. Και νομίζω ότι οι ίδιοι οι ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται ότι είναι, όχι απλά μάταιο, αλλά…

Παράδειγμα: Να αυξάνεις τους φόρους, και με το που τους αυξάνεις, αντί το κράτος να έχει μεγαλύτερα έσοδα, να έχει λιγότερα έσοδα

Το είδαμε με το ΦΠΑ, το είδαμε με κάθε φόρο που μπήκε. Το κράτος αντί να κερδίσει, έχασε.

Σαν άνθρωπος που πιστεύει ότι η αγορά και ο ιδιώτης μπορεί να δώσουν την μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα, να φύγουμε πια από αυτό το σπάταλο κράτος, σας το λέω ότι ο μόνος τρόπος, είναι μέσω του ιδιωτικού τομέα. Και ο ιδιωτικός τομέας, δεν μπορεί να έχει μια φορολογία που τον πνίγει.

Ούτε μπορείς εσύ να ασφυκτιάς από φόρους, όταν δίπλα η Βουλγαρία και η Τουρκία, (σήμερα ήμουν με τον βούλγαρο τον πρωθυπουργό δίπλα μου) έχει φόρους το εν τέταρτο της Ελλάδας……… “

30 Σεπ 2011

“Κοιτάξτε, μόλις χθες κορυφαίος Γερμανός πολιτικός και μάλιστα πρώην υπουργός των οικονομικών, είπε ότι “με αυτά τα μέτρα που παίρνονται στην Ελλάδα, όχι μόνο ότι δεν σηκώνεις τον ασθενή στα πόδια του, αλλά τον ρίχνεις στο φορείο.” Εγώ τι άλλο να πω ;; Αυτό δεν φωνάζω εδώ και δυο χρόνια ;;; Φαίνεται ότι έξω έχουν αρχίσει και καταλαβαίνουν. Μέσα τι θα γίνει.”

10 Σεπ 2011 :

“Να συναινέσουμε στην πολιτική,που,αντί να μειώνει το έλλειμμα, διογκώνει την ανεργία και πολλαπλασιάζει τα λουκέτα? Και εάν εμείς ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΑΜΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ ΜΕ ΤΟ ΛΑΘΟΣ, θα έπαυε τάχα, να είναι λάθος? Και εάν εμείς συμφωνούσαμε με τον κ.Παπανδρέου, θα σταμάταγε η ανεργία? Θα περιοριζόντουσαν τα λουκέττα? Και κάτι ακόμα.Τη “Νέα Εθνική Γραμμή”, δεν πρέπει να την ξέρει ο Ελληνικός λαός? Δεν πρέπει να έχουμε την κατανόηση του κόσμου? Αν εγώ πω ότι συμφωνώ με τον κ.Παπανδρέου, θα ηρεμήσει ο κόσμος?? Θα δεχθεί ο λαός, ερήμην του, νέες συμφωνίες που θα κληθεί να πληρώσει, μόνο και μόνο, επειδή τις ‘λύσεις’ αυτές…θα τις στηρίξουν και πρόσωπα όπως λέμε..γνωστά από το παρελθόν…”στα πλαίσια μίας κυβέρνησης σωτηρίας”…όπως..προβάλλεται τις τελευταίες μέρες??”

18/09/2015 Γ. Κατρούγκαλος:

“Αναγκαστήκαμε να υποκύψουμε σε ένα ωμό εκβιασμό, που κι εγώ δεν πίστευα ότι θα έφτανε η Ευρώπη, δηλαδή την καταστροφή της Ελληνικής οικονομίας, σαν αποτέλεσμα του πραξικοπήματος, του κλεισίματος των τραπεζών.”

http://www.agroticanews.gr/idiseogr…

Αυτήν την χρονική περίοδο,λοιπόν, οι δημόσιες ομολογίες/παραδοχές είναι καθημερινές πλέον, από υπουργούς, βουλευτές και στελέχη, στο ότι υπέκυψε και η σημερινή συγκυβέρνηση του 2015, “αναγκαστικά” στον εκβιασμό των ‘δανειστών’ μας, ο οποίος έχει ως στόχο και ως αποτέλεσμα την εξαθλίωση και εξόντωση που βιώνουμε εδώ και χρόνια, υλοποιώντας απαρέγκλιτα όσα εφάρμοζαν οι προκάτοχοί τους, από το 2010

Βάσει της ισχύουσας Διεθνούς Νομοθεσίας, την οποίαν υποχρεούται να σέβεται και η Γερμανία και η Γαλλία και η Ελλάδα, και οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης και της Ε.Ε., υπάρχει ένα καταστατικό, το καταστατικό του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης

Ένα συγκεκριμένο αδίκημα, είναι η Εξαθλίωση Πληθυσμιακών Οντοτήτων. Αυτός είναι ο νόμος 2000 του 2003 ο οποίος, έχει υπέρτερη νομική ισχύ, έναντι των τριών μνημονιακών νόμων, που ψηφίσατε

10-Ο ΕΝΦΙΑ, ήταν η οριστική ταφόπλακα που ρίξαμε μαζί με το ψηφοδέλτιό μας, στους προκατόχους των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, οι οποίοι μας εξαθλίωναν επί 5 συναπτά έτη.

Από την στιγμή λοιπόν, που εσεις κ.Παναγιώτη Καμμένε, μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τους βουλευτές και υπουργούς σας, σηκώσατε αυτήν την ταφόπλακα και την πήρατε επάνω σας, συνεχίζοντας τις -κατά κοινή σας ομολογία- καταστροφικές πολιτικές συνταγές των προηγούμενων συγκυβερνήσεων, και ολοκληρώνοντας αυτό που, εκείνοι ξεκίνησαν το 2010 αναπόφευκτα, τους ανασταίνετε και τους δικαιώνετε.

Η διατήρηση του ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να μην σταματήσετε να δίνετε τις δόσεις -για ένα παράνομο, κι επωνείδιστο χρέος- στους διεθνείς δολοφόνους μας, είναι το συγχωροχάρτι από εσάς, προσωπικά, προς το Βενιζέλο, και στον Σαμαρά.

Αυτό, δεν είναι μόνο, απολύτως μη συγχωρίσιμο.

Αλλά επισείει ακόμα και σοβαρές ποινικές ευθύνες, το να καλύπτετε πολιτικά, να προσφέρετε πολιτικό άλλοθι και υπερασπιστική γραμμή, νομικά, σ’εκείνους που έχουν στην πλάτη τους, κατατεθειμένες μαζικές μηνύσεις από χιλιάδες συνμηνυτές για εσχάτη προδοσία αλλά και για κακουργηματικές πράξεις, εις βάρος του συνόλου του Ελληνικού λαού και της πατρίδας μας.

Επειδή διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, για την παραπάνω παράνομη, αντισυνταγματική, καταχρηστική, αντιδεολογική και χωρίς δικαίωμα συμπεριφορά σας:

ΔΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΝΤΑ:

Απαιτούμε ως είναι το δίκαιο, εφόσον επιμείνετε και δεν τον πάρετε πίσω, τότε να τον αποπληρώσετε εσείς, τον ΕΝΦΙΑ μας κ.Παναγιώτη Καμμένε, να πληρώσετε εσείς,αυτό το παράνομο, κατά δικήν σας, δημόσια ομολογία, χρέος από το οποίο, ως συγκυβερνώντες με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μας απαλλάξατε, ούτε επιχειρήσατε να μας απαλλάξετε, με την αρνητική σας ψήφο, στην Βουλή των Ελλήνων, ως οφείλατε, ως δεσμευθήκατε σε εμάς, και ως ορκισθήκατε να τηρήσετε, το Ελληνικό, Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο και δια αυτό, επιφυλασσόμαστε δια παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Αρμόδιος Δικαστικός Επιμελητής, παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα, προς καθένα απ΄ αυτούς που απευθύνεται
προς γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, καλουμένους κατά τ’ άνω και να αντιγράψει συγχρόνως 
και όλο το περιεχόμενο της παρούσας στην έκθεση της επίδοσης, που θα συνταχθεί.

Γίνεται μνεία ότι επικολλήθηκε ένσημο Τ.Π.Δ.Α. από 1,15 ευρώ στο προς τον πρώτο καθού επιδιδόμενο όμοιο.

Αθήνα, 6 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΩΣ ΔΗΛΟΥΝΤΕΣ & ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΕΣ

π.χ.:

ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ  ΕΝΦΙΑ: …ΤΑΔΕ…ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ

Σε μιά κόλλα Α4 λευκή, μαζεύουμε υπογραφές για το εξώδικο για τον ΕΝΦΙΑ, κατά Καμμένου & Τσίπρα, και είτε βρισκόμαστε την Τετάρτη-Πέμπτη, είτε το σκανάρετε σ’ενα μαγαζί με φωτοτυπίες και το στελνετε από το φωτοτυπείο,με e-mail, στην διευθυνση nadiamacleod_victoria@hotmail.com και τις προσθέτουμε αυτές τις σελίδες με τις υπογραφές και τα ποσά του ΕΝΦΙΑ, στο κυρίως σώμα του εξώδικου,στο πίσω μέρος,στο τέλος

Εκεί,στις υπογραφές,δεν αναγράφουμε διευθυνσεις και ταυτότητες, όχι.

Αναγράφουμε ΜΟΝΟ -το όνομα και επώνυμο, -το όνομα πατρός -το ποσό ΕΝΦΙΑ που μας ήρθε (α.Είτε το συνολικό ποσό, β.Είτε το υπολειπόμενο ποσό, σε περίπτωση που έχουμε πληρώσει την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ, την Παρασκευή που μας πέρασε)

Περιμένουμε λοιπόν από την επαρχία -κρητικάκια μου,ακούτε? “” “” ) όσοι θέλουν να συμμετάσχουν σε αυτήν την εξώδικη προειδοποίηση και -ουσιαστικά- ενημέρωση των συμπολιτών μας, μέσω αυτού του εξώδικου,για το τί έχει πραγματικά έχει συμβεί, και το τί αληθινά ισχύει και στο θέμα του ΕΝΦΙΑ και της φορολόγησης γενικά, μετά το δημοψήφισμα και το σύνολο των μέτρων,μετά από αυτό, να συγκεντρωθούμε και να συσπειρωθούμε και όσοι μπορούμε, να στείλουμε τις κόλλες Α4 με τις συμμετοχές στο εξώδικο, το αργότερο μέχρι την Πέμπτη, στις 6 η ώρα  οταν θα συναντιθουμε (εκτός απροπτου) στον σταθμό Αμαρουσίου στο τραίνο.

Μόλις είναι να γίνει η επίδοση του εξώδικου, μαζεμένοι κάτω από τα γραφεία των Ανελ και του Σύριζα, με τα κανάλια να κάνουμε όσο περισσότερο ντόρο μπορούμε να γνωστοποιηθεϊ ευρύτερα.

Υ.Γ. Επίσης όσοι ήμασταν ή ήμαστε μέλη των Ανελ και του Σύριζα και παρά τα “μπινελίκια” που τους ρίχνουμε, δεν μας έχουν διαγράψει (ε,ναι,σε πολλούς,δεν τολμούν να το κάνουν) το αναγράφουμε και αυτό (π.χ. “πρώην μέλος,ή πρώην πολιτευτής των Ανελ,του Σύριζα, πρωην μέλος συντονιστικής, ή ιδρυτικό μέλος, κτλ κτλ, ώστε σε αυτές τις περιπτώσεις,να φαίνεται και αποδεδειγμένα, οτί τα ίδια τα μέλη τους, δεν τους δικαιολογούν και δεν τους δικαιοδοτούν να κάνουν ότι εγκληματικο έκαναν &συνεχίζουν εις βάρος μας και στην χώρα μας συσπειρωμένοι όλοι μας,με πολίτες και από άλλους χώρους, ώστε να αναδεικνύεταρητο ενωτικό πνεύμα ομόνοιας και συσπείρωσης του ΟΧΙ μας, πέρα από κόμματα εν καιρώ πολέμου και οικονομ.κατοχής να μην νομισουν ότι κατάφεραν να πνίξουν να φιμώσουν, να ξεγελάσουν, ή να αλλοτριώσουν το εφιαλτικό για εκείνους, ΟΧΙ ΜΑΣ”

Περισσότερα στη πηγή:

https://www.facebook.com/notes/nadia-macleod/εξωδικο-προσ-τον-παναγιωτη-καμμενο-τον-αλεξη-τσιπρα/929366590451247

Και εδώ:

https://mobile.facebook.com/story.php?story_fbid=1045693198795750&id=100000652386206

Δημοσίευση σχολίου

Blogger