Επιφανείς παράγοντες της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας από τη Νέα Υόρκη, Νέα Ιερσέη, Ιλινόις και την Ουάσινγκτον, συμμετείχαν στην πρώτη εκδήλωση Ομογενών της περιοχής μας για την ενίσχυση της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας και φαβορί για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016. 
Ο ομογενής επιχειρηματίας Ντένης Mehiel, υποψήφιος αντικυβερνήτης στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και στενός υποστηρικτής κάθε προεκλογικής εκστρατείας της Χίλαρι Κλίντον, ήταν ο συντονιστής του δείπνου, κόστους $2.700 το πιάτο.
Παρά το γεγονός ότι δεν έχει μέχρι στιγμής ανακοινωθεί η δημιουργία επιτροπής «Ελληνοαμερικανών για την Χίλαρι Κλίντον», εθνικός πρόεδρος της προεκλογικής της εκστρατείας της είναι ο John Podesta, πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου επί προεδρίας Μπιλ Κλίντον και ανώτερος σύμβουλος του Μπαράκ Ομπάμα. Ο Τζο Ποντέστα, Ελληνοαμερικανός από την μητέρα του, η οποία κατάγεται από την Αρκαδία, μίλησε στην εκδήλωση.
Ο Αντι Μανάτος, Πρόεδρος της Συντονιστικής Προσπάθειας Ελλήνων, πρώην υφυπουργός Εμπορίου στην κυβέρνηση του προέδρου Τζίμι Κάρτερ και προσωπικός φίλος των Κλίντον, παρουσίασε τη Χίλαρι Κλίντον στο ακροατήριο. Όπως ελέχθη στη «Greek News» από παριστάμενο, ο Αντι Μανάτος εξήρε το ρόλο που ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον έπαιξε στο κυπριακό, ανοίγοντας το δρόμο για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Γι ‘αυτό, είπε, η ελληνοαμερικανική κοινότητας θα του χρωστά πάρα πολλά, ακόμη και αν η Χίλαρι δεν κάνει τίποτα για την Ελλάδα και την Κύπρο στο μέλλον.
Η Χίλαρι Κλίντον στην τοποθέτησή της εξήρε την ελληνοαμερικανική κοινότητα και αναφέρθηκε σε ορισμένα από τα θέματα που τους ενδιαφέρουν.
Επαίνεσε την Ελλάδα για όσα πολύ σημαντικά κάνει για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, παρότι η χώρα βρίσκεται στη δίνη μεγάλης οικονομικής κρίσης. Η Χίλαρι Κλίντον εξέφρασε την ανησυχία της για την κατάσταση στην Τουρκία και τις πολιτικές που ακολουθούνται από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Είπε ότι έχει αλλάξει πολύ από τότε που τον συνάντησε για πρώτη φορά ως δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης, σε μια διάσκεψη για τη θρησκευτική ελευθερία.
Η κ. Κλίντον αναφέρθηκε επίσης στο κυπριακό, επισημαίνοντας τη σημασία της ένταξής της στην ΕΕ. Είπε στο ακροατήριο ότι το κυπριακό θα παραμείνει σημαντική πρόκληση και ένα θέμα που θα την ασχοληθεί σοβαρά.
“Πρέπει να προσπαθήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε για να επιτευχθεί μια τελική διευθέτηση που θα σημάνει το τέλος της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων και ότι οι κοινότητες θα πρέπει και πάλι να ζουν στους αντίστοιχους τομείς τους και να εργάζονται μαζί όπου είναι δυνατόν. Κάτι που κατ’ ακρίβεια έκανα για πολλά – πολλά χρόνια πριν».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger