O Tζορτζ Σόρος, ο άνθρωπος που έκανε το «μεγάλο κόλπο» με τη βρετανική λίρα και κέρδισε τεράστια ποσά σε μια νύχτα σε βάρος όλων των Βρετανών, έλαβε ισχυρή προειδοποίηση από το Πεκίνο να μην «αρχίσει πόλεμο κατά του γουάν».

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η προειδοποίηση δημοσιεύτηκε στο πρωτοσέλιδο εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και έρχεται σε μια στιγμή που το Πεκίνο προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη φυγή κεφαλαίων και να στηρίξει το νόμισμα. «Ο πόλεμος του Σόρος στο γουάν και το δολάριο του Χονγκ Κονγκ δεν μπορεί να πετύχει, δεν υπάρχει αμφιβολία για αυτό», σημειώνεται στο άρθρο.

Την περασμένη εβδομάδα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής είπε στην τηλεόραση του Bloomberg ότι στοιχημάτισε κατά του S&P 500, ασιατικών νομικών και οικονομιών που είναι στενά συνδεδεμένες με τα εμπορεύματα. Ανέφερε ακόμα ότι είναι «long» στα αμερικανικά ομόλογα.

Κινέζοι αξιωματούχοι και κρατικά μέσα ενημέρωσης έχουν κινητοποιηθεί τις τελευταίες εβδομάδες για να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη στο κινεζικό νόμισμα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger