ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΡΟΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ... ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ  ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ... ΔΙΑΔΩΣΤΕ


Στην δημοσιότητα δόθηκαν μετά από Διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη, σε βάρος 56χρονου ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφόρω στις 23-12-2015 στην Καλλιθέα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για πορνογραφία ανηλίκων δια της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου μέσω ηλεκτρονικού μέσου επικοινωνίας. Πρόκειται για τον Ιωάννη Κουλούρη του Ιωάννη και της Μαρίας.

Μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής στο κινητό είχε εντοπίσει ανήλικα αγόρια, στα οποία έστελνε σεξουαλικά μηνύματα, εμφανιζόμενος ως 20χρονος άνδρας. Συνελήφθη στην Καλλιθέα την στιγμή που έβγαινε από το σπίτι του μαζί με έναν 15χρονο στον οποίο λίγο νωρίτερα είχε προβεί σε ασελγείς πράξεις μέσα στο διαμέρισμα του.

Όπως αποκαλύφθηκε από την έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων, ο 50χρονος έδινε χρηματική αμοιβή στο 15χρονο ύψους 30 ευρώ την φορά, προκειμένου να πηγαίνουν μαζί στο διαμέρισμα του παιδεραστή.

Επίσης η έρευνα αποκάλυψε πως ο αγαπημένος χώρος του 50χρονου δεν ήταν άλλος από την συγκεκριμένη εφαρμογή ελεύθερης επικοινωνίας, όπου είναι μόδα πια μαθητές σχολείων να δημιουργούν ομάδες, προκειμένου να έχουν άμεση επικοινωνία με τους συμμαθητές τους και τους φίλους του.

Το γεγονός αυτό φαίνεται να εκμεταλλεύτηκε και ο 50χρονος και όχι μόνο αυτός, προκειμένου να προσελκύσει, με ψεύτικο βέβαια προφίλ, ανηλίκους μαθητές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 50χρονος δεν είναι ο μοναδικός που μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής ρίχνει “δίχτυα”, για να παγιδεύσει ανήλικα. Υπάρχουν περιπτώσεις ενηλίκων που εντοπίστηκαν και κατέβηκαν τα προφίλ τους καθώς αντήλλασαν μηνύματα σεξουαλικού περιεχόμενου με ανήλικους μαθητές, προκειμένου να τους προσεγγίσουν και στη συνέχεια να συναντηθούν μαζί τους.

Άλλωστε η μητέρα του 15χρονου, που έπεσε θύμα του σεσημασμένου παιδεραστή, ανακάλυψε έντρομη τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που αντήλλασσε ο γιος της με το 50χρονο, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής. 

Τέλος οι αστυνομικοί του τμήματος Ανηλίκων ανακάλυψαν στα δυο κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του ο δράστης, συνεχείς επικοινωνίες με ανήλικα στην συγκεκριμένη εφαρμογή, ενώ ο ίδιος φαίνεται να συμμετείχε σε τουλάχιστον τρεις ομάδες ανηλίκων, χωρίς βέβαια να αναφέρει την πραγματική του ηλικία.


Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έως 21-7-2016, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, από την εγκληματική δράση του και προς ευχερέστερη ικανοποίηση της ποινικής αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των λοιπών ομοειδών εγκλημάτων που πιθανότατα τέλεσε σε βάρος άλλων θυμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger