Ασταμάτητες οι Τουρκικές Προκλήσεις… Υπερπτήση Αεροσκαφων πάνω από την Καλόλιμνο

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από την Καλόλιμνο την ίδια ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πετούσε στα Ίμια…Σε Συναγερμό η Πολεμική Αεροπορία της Ελλάδος !
Τη ίδια ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σύμφωνα με πληροφορίες μαζί με τον Α/ΓΕΕΘΑ πετούσε με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού πάνω από τα Ίμια με σκοπό να τιμήσει την μνήμη των τριών ηρώων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων..

Τα δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από την Καλόλιμνο σε μια πρόβα πολέμου και ευθεία πρόκληση !..Αναγκάζοντας το Α/ΤΑ να σημάνει γενικό Συναγερμό!

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας στις 10:45 το πρωί της Πέμπτης «ένα ζεύγος τουρκικών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν της νήσου Καλολίμνου σε ύψος 26.000 ποδών».



ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ2

Τα τουρκικά F-16 παρέμειναν σε ελληνικό εναέριο χώρο για περίπου ένα λεπτό και στις 10:46 εξήλθαν του FIR Αθηνών. μέχρι που Ελληνικά Μαχητικά κατέφτασαν στην περιοχή !

Να σημειωθεί οτι η Πολεμική Αεροπορία σήμανε Γενικό Συναγερμό ενώ μαχητικά της Περιπολούν στα Ίμια και στο Κεντρικό Αιγαίο!



Η διέλευση των δύο τουρκικών F-16 πάνω από την Καλόλιμνο, δυτικά-βορειοδυτικά των Ιμίων,έγινε την ώρα που το ελληνικό ελικόπτερο από το οποίο ο Πάνος Καμμένος πέταξε στεφάνι στη μνήμη , των τριών αξιωματικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο Agusta Bell 212 και έχασαν τη ζωή τους όταν το ελικόπτερο «ΠΝ 21» κατέπεσε στα Ίμια την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου του 1996.
Η Πρόκληση είναι καθαρά πολεμική Πράξη γιατί πρώτη φορά πέταξαν Τούρκικα σε νησί Κατοικημένο

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger