Το παλιό σαθρό σύστημα τελείωσε. Έτσι (μας) λένε οι κυβερνώντες. Μόνο που… ξέχασαν (!) να (μας) πουν, τον τρόπο με τον οποίο «τελείωσαν» με το παλιό…

Πολύ απλά, το παλιό το «τελειώνουν», συνεχίζοντας με… νέα επιχορήγηση στο «αμαρτωλό» Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο οποίο με σημερινή ολόφρεσκια απόφαση του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Αριστείδη Μπαλτά, δίνεται η πρώτη δόση της επιχορήγησης του 2016, ύψους 1.200.000 ευρώ, όπως μας ενημερώνει ο πολιτευτής Έβρου, Παναγιώτης Λελιάτσος.




Την ώρα που οι νεο-κυβερνώντες της πρώτης-δεύτερης φοράς Αριστερά, ψάχνουν (!) τρόπους για να μην κοπούν οριζόντια οι συντάξεις (σ.σ. η απόφαση έχει παρθεί, αλλά θα μας το πλασάρουν ως… αναγκαίο καλό), την ώρα που ο κόσμος πεινάει και αποφάσισε να ξεσηκωθεί, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι των επιχορηγήσεων, σε έναν οργανισμό που προεκλογικά ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατηγορούσε την προηγούμενη κυβέρνηση για «επιχορήγηση με μια τροπολογία».

Μάλιστα, ο ίδιος ο κ. Καμμένος υποστήριζε ότι θα κόψει τις επιχορηγήσεις στο Μέγαρο Μουσικής προκειμένου να βρει τα λεφτά για τους ενστόλους, οι οποίοι βάση απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, έπρεπε να πάρουν πίσω λεφτά και μάλιστα, να επιστραφούν οι μισθοί τους στα επίπεδα του 2012.

Όταν ο ίδιος ο Τσίπρας κατήγγειλε το Μέγαρο Μουσικής





Τι έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας στον Ν.Χατζηνικολάου πριν γίνει πρωθυπουργός;
«Όταν κλείνουν νοσοκομεία, γιατί δεν έχουμε να δώσουμε 23 εκατομμύρια ευρώ, την ίδια στιγμή όμως για κάποια κτίρια που είναι απέναντι από το Αιγινήτειο και το Αρεταίειο χαρίζουμε 100 εκατομμύρια σε εγγυήσεις, στο Μέγαρο Μουσικής… πρέπει να αποφασίσουμε τι προέχει. Η κοινωνική συνοχή; Να προασπίσουμε τον αδύναμο ή να προασπίσουμε τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών της οικονομική ολιγαρχίας αυτού του τόπου;».

Δεν χρειάζεται να αναφερθούμε στη σχέση του Μεγάρου Μουσικής με μιντιάρχες και… υιούς…

Ερώτηση κρίσεως: Επέστρεψαν οι μισθοί των ενστόλων στα επίπεδα του 2012;

Απάντηση: Όχι…

Ερώτηση κρίσεως: Κόπηκαν οι επιχορηγήσεις στο Μέγαρο Μουσικής;

Απάντηση: Όχι…

Ερώτηση κρίσεως: Τι προέχει τελικά; Η κοινωνική συνοχή, η προάσπιση του αδυνάμου ή να συμφέροντα των λίγων και των εκλεκτών;

Τα συμπεράσματα δικά σας!


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger