Της Στέλλας Νοβάκη – Secret – Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ


Τους έφερε κοντά η πολιτική ιδεολογία και τους ένωσε ακόμη περισσότερο η αποστροφή τους για το… τρίτο Μνημόνιο. Είναι από τους ανθρώπους που διαπίστωσαν νωρίς ότι το όραμά τους δεν συμβάδιζε με αυτό της αριστερής κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα -πιστώνοντάς του ροπή του ΣΥΡΙΖΑ προς τη σοσιαλδημοκρατία- και τα πολλά κοινά σημεία που έχουν να συζητήσουν, να αναλύσουν, αλλά και να σχεδιάσουν τους έχουν κάνει κολλητούς.
Ο λόγος για τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που πρόσφατα παραιτήθηκε και από το βουλευτικό του αξίωμα, και για τον γιο της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και του Θόδωρου Αγγελόπουλου, Παναγιώτη. 

Η φιλική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους τον τελευταίο καιρό συζητείται έντονα στα παρασκήνια του κυβερνώντος κόμματος και πολλοί είναι εκείνοι που μιλούν για την απρόβλεπτη φιλία τους, αναγνωρίζοντας ωστόσο τις κοινές πολιτικές απόψεις τους, οι οποίες ταυτίζονται και με άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, από την εποχή που ήταν φοιτητής στο Χάβαρντ, δεν έκρυψε την ιδεολογική του ταυτότητα, όπως άλλωστε δεν την κρύβει και η οικογένειά του. Συμμετείχε στις διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα και στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Αλέξη Τσίπρα και φωτογραφιζόταν στις πρώτες θέσεις των ομιλιών του πρωθυπουργού σε πολιτικές εκδηλώσεις.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, πέρα από το γεγονός ότι ανήκουν στη νέα γενιά των αριστερών, έχουν και κοινές πεποιθήσεις. Γνωρίζονταν από τους αγώνες που έδινε ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε για πρώτη φορά τις εκλογές, τον Ιανουάριο του 2015, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν καλές σχέσεις. Δεν γνώριζαν, όμως, από πριν ότι μπορούσαν να ανήκουν στην ίδια ομάδα αριστερών, εκείνων δηλαδή που διαπίστωσαν πολλά σημεία διαφωνίας με την κυβερνητική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα. Οι συναντήσεις τους και με άλλα στελέχη της Κουμουνδούρου είναι συχνές και πολύ τακτικά συζητούν τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες προφανώς τους προβληματίζουν ιδιαίτερα. Καφέ, εστιατόρια και μπαρ στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν τα σημεία συνάντησής τους, με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να συνοδεύεται συχνά από την αγαπημένη του, Ελλη Παπαδιαμαντή.

Σημειωτέον ότι εδώ και καιρό ο γιος του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου έχει προκαλέσει πολλά σχόλια με την αρθρογραφία του, μέσω της οποίας καταθέτει τις απόψεις του, μιλώντας συχνά για την ανάγκη ενός new deal για την Ευρώπη και ταράσσοντας τα… αριστερά νερά. Δεν αποκλείεται η παρέα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να τον φέρει πιο κοντά στην πολιτική. Αλλωστε, και οι σπουδές του είναι ανάλογες, αφού κατέχει μεταπτυχιακό από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger