Μια ιστορία που δεν τη χωρά ο ανθρώπινος νους ήρθε στο φως από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της ΕΛ.ΑΣ.

Ένα διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας είχε μετατραπεί σε φυλακή για γυναίκες από τη Ρουμανία, οι οποίες έπεσαν θύματα κυκλώματος μαστροπών. Τα περισσότερα μέλη του κυκλώματος είναι Έλληνες, οι οποίοι με τη βοήθεια δύο Ρουμάνων έφερναν στην Αθήνα εμφανίσιμες γυναίκες από τη Ρουμανία, οι οποίες ζούσαν κάτω από άθλιες οικονομικές συνθήκες στη χώρα τους.

Οι μαστροποί υπόσχονταν ότι θα τις φέρουν στην Ελλάδα και θα τις βρουν μία νόμιμη δουλειά με ικανοποιητικές οικονομικές απολαβές με τις οποίες θα μπορούσαν να ζουν αξιοπρεπώς. Όταν τελικά κατάφερναν να τις μεταφέρουν στην Αθήνα τις φυλάκιζαν σε διαμέρισμα στην πλατεία Βικτωρίας και της ανάγκαζαν να εκδίδονται υπό την επιτήρησή τους καθημερινά σε οίκο ανοχής της περιοχής.

Το σύνολο των εισπράξεων διανέμονταν στα μέλη, κατ’ αναλογία με τον ρόλο που κατείχε ο καθένας. Ο αδίστακτος αρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος έπαιρνε και τη μερίδα του λέοντος από τα κέρδη, συνήθιζε, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, να βιάζει τις κοπέλες προκειμένου να επιβάλει το φόβο.

Στη σοκαριστική αυτή ιστορία μπήκε ένα τέλος στις 2 Ιανουαρίου 2016 όταν συνελήφθησαν τρείς Ελληνίδες, ηλικίας 56, 60 και 65 ετών, μέλη της σπείρας. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται ακόμα τέσσερις συνεργοί τους, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και δύο Έλληνες, ανάμεσά τους ο αρχηγός.

Από την αστυνομική έρευνα εξακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας δρούσαν από τον Δεκέμβριο του 2014. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σωματεμπορίας κατά συναυτουργία καθώς και του βιασμού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ στα θύματα, παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger