Μεσημέρι Σαββάτου σε κομψό μπαρ-εστιατόριο του Κολωνακίου.


Ο κοσμοπολίτικος αέρας που αποπνέει με το σκουρόχρωμο ντιζαϊνάτο εσωτερικό, τους περιμετρικούς καθρέφτες και την προσεγμένη μπάρα το έχουν κατατάξει ανάμεσα στα αγαπημένα και σικ στέκια της νέας επιχειρηματικής ελίτ και της μοντέρνας καλλιτεχνικής αφρόκρεμας του αθηναϊκού κέντρου.

Οι φινετσάτοι πελάτες του μπορούν να απολαύσουν στον χώρο του έναν αρωματικό καφέ συνοδευόμενο από bagels με καπνιστό σολομό και γαλλική μπαγκέτα με προσούτο όταν δεν τέρπονται γαστριμαργικά από πιατέλες με κυδώνια, γυαλιστερές και καραβίδες.

Η είσοδος στο εστιατόριο μιας παρέας τεσσάρων ανδρών κάνει ορισμένους από τους θαμώνες να διακόψουν ξαφνικά τη συζήτησή τους ενώ απολαμβάνουν τα εδέσματα του «Οyster bar». Το βλέμμα τους πέφτει σε έναν μεσήλικα άνδρα με νεανίζον προφίλ και κομψή εμφάνιση, ο οποίος έχει επιλέξει για τη μεσημεριανή του εξόρμηση στο Κολωνάκι ένα γκρι σακάκι, πουκάμισο, σκούρο μπλουτζίν και μαύρα παπούτσια με λευκή χοντρή σόλα.

«Αυτός είναι!», ψιθυρίζει στον άνδρα της μία κυρία που περνά μπροστά από το μπαρ με το μωρό τους στο καροτσάκι. Ωστόσο εκείνος δεν φαίνεται να ενστερνίζεται τον ενθουσιασμό της ανακάλυψής της, δείχνοντας κάποιο εκνευρισμό. Μια άλλη γυναίκα, εμφορούμενη από παρόμοια κατάπληξη, πλησιάζει τον καλοντυμένο κύριο και του ψιθυρίζει ευγενικά κάτι. Το σίγουρο είναι ότι ο νεοαφιχθείς άνδρας δεν περνάει απαρατήρητος.



Το πρόσωπο-επίκεντρο της προσοχής στην καρδιά του Κολωνακίου, ωστόσο, δεν είναι κάποιος γνωστός ηθοποιός ή δημοφιλής τραγουδιστής, αλλά ο νέος συνεργάτης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Καρανίκας! Αν το «ουάου!» δεν είχε πολυχρησιμοποιηθεί για τον ποζάτο καθωσπρεπισμό άλλων κομματικοποιημένων μετριοτήτων, είναι βέβαιο ότι θα επαναλαμβανόταν και στην περίπτωσή του ως κριτική ιαχή για το ενδυματολογικό ύφος που επιδιώκει να προβληθεί ως άλλοθι κύρους ενός κρατικοδίαιτου διορισμού. Μόνο που ο 46χρονος σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά μοιάζει να ενσωματώνει δομικά και λειτουργικά ένα ατσαλάκωτο νέο στυλ. Αντίθετα, συνεχίζει να δείχνει ότι σέρνει ξοπίσω του την παλαιόθεν δική του στερεοτυπικά ακτιβιστική εμφάνιση, η οποία χρειάζεται πλέον να «ξεπλυθεί» χάριν της ανάληψης των νέων καθηκόντων του. Πιθανόν πολύ «σοβαρότερων» από εκείνα στα οποία αναλωνόταν πριν από μερικά χρόνια, όταν ο ίδιος κολλούσε στις τζαμαρίες των τραπεζών αφίσες με το σύνθημα «Προσοχή, τοκογλύφος!». Προφανώς οι καινούριες αρμοδιότητές του τού επιβάλλουν και εντυπωσιακότερη στολή υπηρεσίας. Ειδάλλως, όπως διερωτώνται αρκετοί σύντροφοί του, γιατί να φορέσει κοστούμι αν η σύσταση της αλευρόκολλας παρέμενε αναλλοίωτη στον χρόνο;

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger