Μόλις μία μέρα πριν από την ορκωμοσία της υπηρεσιακής κυβέρνησης και ενώ ο κ. Τσίπρας είχε υποβάλει ήδη την παραίτησή του, ο τέως –πλέον- αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης, ελάχιστες ώρες προτού αποχωρήσει από τη θέση του, φρόντισε να υπογράψει τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών Π.Ε. στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ για το επόμενο σχολικό έτος. Και, ως εκ θαύματος, στις δύο λίστες με τους συνολικά 82 καθηγητές περιλαμβάνεται και η κυρία Μπαζιάνα.


Αντίστοιχες αποφάσεις για την απόσπαση της συντρόφου του τέως πρωθυπουργού υπήρχαν και για το σχολικό έτος 2013-2014, με υπογραφή του τότε υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, και για το σχολικό έτος 2014-2015, με υπογραφή του τότε υπουργού Ανδρέα Λοβέρδου.
Στις 28 Σεπτεβρίου του 2015 προσλαμβάνεται με σύμβαση ως καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η κυρία Μπαζιάνα είναι μόνιμη εκπαιδευτικός κατέχει δηλαδή θέση στο δημόσιο. Σύμφωνα με τον νόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν επιτρέπεται να κατέχουν δύο δημόσιες θέσεις. Ερώτηση παραιτήθηκε από την θέση της πριν προσληφθεί στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ναι ή όχι; 



Εάν όχι πως είναι δυνατόν να κατέχει δύο δημόσιες θέσεις και βάση ποιών διατάξεων του νόμου.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger