Δημήτριος Τσελεγγίδης, Σχολιασμός μετά τη Σύνοδο

Μετά την αυτοαποκαλούμενη μεγάλη Σύνοδο των ολίγων (Ορθοδόξων) Χριστιανών εις το κολυμπάρι της Κρήτης, ο αγώνας μας πλέον στο παρών Ορθόδοξο Χριστιανικό Blog θα επιδοθεί επί μακρών εις της έγκυρων ενημέρωση σας αγαπητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί και αδελφοί με τις Ορθόδοξες δογματικές θέσεις τις οποίες θα προβάλουμε στην αγάπη σας, δανεισμένες από αναλύσεις (βίντεο και κείμενα) ορθοδόξων Αρχιερέων, Ιερέων, Καθηγητών πανεπιστημίου και απλών Ορθοδόξων Χριστιανών αδελφών.


Μην δειλιάζουμε, ο Ιησούς Χριστός μας σε μικρό χρονικό διάστημα, θα κάνει τους δειλούς αιρετικούς οικουμενιστές μια πολύ μικρή παρένθεση της Ιστορίας. Η Ευρώπη διαλύεται και καταρρέει και η Αμερική ακολουθεί οσονούπω. (Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης 1985 " Η καταστροφή της Αμερικής θα γίνει πριν λήξει η θητεία του μαύρου προέδρου της που το όνομα του θα αρχίζει από  Ο"). Ο θεός θα τιμωρήσει την Αμερική γεωλογικά και βιολογικά πριν το τέλος της θητείας του Ομπάμα) και τα ερείσματα των οικουμενιστών τα οποία είναι εδραιωμένα στην δύση, εξαφανίζονται. Είναι η περιγραφόμενη από τον Άγιο Παϊσιο τον Αγιορείτη "σφαλιάρα" που θα δώσει ο Κύριος Ιησούς Χριστός μας στα σχέδια τον αντιχρίστων της Δύσεως και θα ανοίξει σε εμάς τους Ορθοδόξους πλατύ δρόμο για να λάμψη η Ορθοδοξία.



Ο Θεός μεθ' ημών



Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
Παναγία Αρβανίτισσα 
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός


Ο Καθηγητής δίνει θεολογικές απαντήσεις όσον αφορά την ονομασία, τον ορισμό του ''ιδιόρυθμου''αυτού συνεδρίου, που εφόσον δεν πληρεί τις Ορθόδοξες Συνοδικές προυποθέσεις, δεν μπορεί να λέγεται Σύνοδος...
Αυτό έχει ιδιαίτερη θεολογική σημασία, καθώς οι αποφάσεις της δεν μπορούν βάση των προδιαγραφών της, να έχουν το κύρος μιας Οικουμενικής Συνόδου, και ως εκ τούτου δεν είναι δεσμευτικές για τον λαό, τον ορθόδοξο χριστιανό, και δεν υποχρεούται κανείς να τις ακολουθήσει....




Σχολιασμός μετά τη Σύνοδο - Καθηγητής Δογματικής Δημήτριος Τσελεγγίδης. Ομιλία στις 27-06-2016 στην Θεσσαλονίκη.

Την κυριακή 03/06/2016 και ώρα 20:00 στο παρών μπλογ θα αναρτήσουμε το κείμενο του με τίτλο
Οἱ λόγοι πού δέν ὑπέγραψε τό κείμενο "Σχέσεις τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας πρός τόν λοιπόν κόσμον", ὁ Ἐπίσκοπος Μόρφου κ. Νεόφυτος"
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger