Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε πριν λίγες ημέρες την επέκταση κατά 18 μήνες της άδειας χρήσης της γλυφοσάτης (glyphosate), δραστικής ουσίας του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto. Η σχετική άδεια έληξε στις 30 Ιουνίου.


«Η Επιτροπή θα ακολουθήσει τη νομική της υποχρέωση και θα υιοθετήσει μια επέκταση για την glyphosate κατά 18 μήνες», δήλωσε ο Επίτροπος για θέματα υγείας Vytenis Andriukaitis.


Πρόσφατα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατέταξε την ουσία glyphosate (κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto) στις «πιθανώς καρκινογόνες» για τον άνθρωπο, ενώ σημείωσε πως στα ζώα μπορεί να προκαλέσει γονοτοξικότητα. Η ανακοίνωση του ΠΟΥ προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Monsanto, η οποία απαίτησε μέχρι και την απόσυρση της σχετικής έκθεσης!

Σύμφωνα με το Reuters, η Επιτροπή – μετά την αποτυχία της να κερδίσει υποστήριξη για μια ανανέωση της άδειας διάρκειας 15 ετών – προσφέρει τώρα στη Monsanto παράταση έως 18 μήνες με στόχο την περαιτέρω επιστημονική μελέτη των επιπτώσεων χρήσης της ουσίας στην υγεία των ανθρώπων…

Πηγές:

enallaktikos.gr
e-koutsobola.gr
stakarfakia.blogspot.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger