Στους μεγαλοοφειλέτες και οι Βοσκόπουλος, Παϊτέρης, Κοσκωτάς, Μπαταταούδης, Ψωμιάδης (της Ασπίς) αλλά και ο Ασλάνης

Πολιτικούς, καλλιτέχνες, πρώην προέδρους δημοφιλών ποδοσφαιρικών ομάδων και επιχειρηματίες περιλαμβάνει η λίστα των μεγαλοοφειλετών που δημοσιοποίησε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Ωστόσο, αν διαβάσει κανείς προσεκτικά τη λίστα, θα διαπιστώσει ότι στην πλειονότητά τους τα φυσικά πρόσωπα και οι εταιρίες που έβαλε στο στόχαστρό της η Εφορία είναι οικονομικά (ή και βιολογικά) νεκροί. Για παράδειγμα, ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης, που έχει εγκαταλείψει τα εγκόσμια, βρίσκεται στη λίστα.

Στον κατάλογο των 6.230 φυσικών προσώπων με χρέη άνω των 150.000 ευρώ (έκαστος) προς την Εφορία φιγουράρουν αρκετά γνωστά ονόματα, όπως ο τραγουδιστής Τόλης Βοσκόπουλος, που αρχικά χρωστούσε 302.000 ευρώ, αλλά με προσαυξήσεις 400.000 ευρώ η οφειλή του έφτασε τα 702.674 ευρώ. Από τον χώρο της μουσικής συναντάμε και τον Βασίλη Παϊτέρη, με οφειλές 330.112 ευρώ.

Περνώντας από τις πίστες στα... γήπεδα, διαβάζει κανείς το όνομα του Γιώργου Κοσκωτά (γνωστός από το σκάνδαλο της Τράπεζας Κρήτης), πρώην προέδρου του Ολυμπιακού, ο οποίος χρωστάει πλέον 2.433.000 ευρώ. Σχεδόν το ίδιο ποσό οφείλει και ο αδερφός του Σταύρος. Ακόμα περισσότερα -για την ακρίβεια, 3.587.000 ευρώ- χρωστάει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΟΚ Γιώργος Μπατατούδης. Στη λίστα απαντώνται, επίσης, τα ονόματα του ιδιοκτήτη της Express Service Γιάννη Ραπτόπουλου (403.919 ευρώ), του ιδιοκτήτη της Ασπίς Παύλου Ψωμιάδη (χρέη 1.984.000 ευρώ), αλλά και του φυλακισμένου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλου (οφειλές 854.199 ευρώ).

Το φυσικό πρόσωπο με τις μεγαλύτερες οφειλές, 1,26 δισ ευρώ, είναι ο Ν. Κασιμάτης, λογιστής, που έχει καταδικαστεί για απάτη με πλαστά τιμολόγια στη Θεσσαλονίκη. Είχε εμπλακεί σε μεγάλο σκάνδαλο με παράνομη επιστροφή ΦΠΑ ύψους περίπου 60.000.000 ευρώ μέσω ιδιοκτητών εταιριών-μαϊμού, που παρουσίαζαν εικονικές εξαγωγές κατά το μακρινό 2001.

Οπως είναι προφανές, η πολυδιαφημισμένη λίστα και η δημοσιοποίησή της δεν πρόκειται, λοιπόν, να βοηθήσουν ώστε να... βρέξει λεφτά στα κρατικά ταμεία.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger