Την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσε μια ανάρτηση σε κοινωνικά δίκτυα ενός 16χρονου νεαρού από την περιοχή Κυπαρισσίας που άφηνε να εννοηθεί ότι είχε τάσεις αυτοχειρίας, έχοντας ευτυχώς αίσιο τέλος σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.
Πιο αναλυτικά o νεαρός είχε από την Κυριακή αναρτήσει στο προσωπικό του προφίλ ένα μήνυμα-το οποίο έχει ήδη διαγραφεί- σύμφωνα με το οποίο είχε βαρεθεί την ζωή του.

Ο νεαρός που κατάγεται από χώρα της Ευρωπαικής ένωσης ενώ ζει εδώ και χρόνια σε κοινοτικό διαμέρισμα της Κυπαρισσίας με τον πατέρα του.

Εκπαιδευτικός που εργαζόταν παλιά στην περιοχή είδε το μήνυμα και αμέσως κινητοποιήθηκαν για στήριξη οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. με την αρωγή του τοπικού Α.Τ. καθώς ο νεαρός βρισκόταν σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου του δόθηκε η κατάλληλη βοήθεια. Το περιστατικό έληξε με υποδειγματικό τρόπο από τις αρχές και φορείς.

Ωστόσο σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο νεαρός λόγω της καταγωγής του από χώρα της Ευρώπης παλιότερα πιθανόν να έχει δεχθεί σχολικό εκφοβισμό που δυστυχώς ως φαινόμενο έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις και στην Τριφυλία.
Η στήριξη φίλων, ενός υγιούς περιβάλλοντος είναι καθοριστική σύμφωνα με ειδικό που ασχολείται με θέματα ψυχικής υγείας των εφήβων κι επειδή στην χώρα μας όλα τελικά είναι θέμα Παιδείας ας προβληματιστούμε συνολικά.




ΠΗΓΗ


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger