Ελληνικό «άρωμα» απέκτησε η κούρσα διαδοχής της αμερικανικής προεδρίας, αφού ο ελληνικής καταγωγής κ. Τζέιμς Σταυρίδης, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον της υποψήφιας, κ. Χίλαρι Κλίντον, περιλαμβάνεται στη λίστα των υποψήφιων αντιπροέδρων της.

Σύμφωνα με πληροφορίες των New York Times ο γνωστός στο ελληνικό κοινό ομογενής, μοιάζει να ικανοποιεί ένα από τα σημαντικά κριτήρια που έχει θέσει η κ. Κλίντον κι αυτό δεν είναι άλλο, από την στρατιωτική εμπειρία αφού ο κ. Σταυρίδης έχει αποστρατευτεί με τη θέση του Ναυάρχου από το ΝΑΤΟ.

Ο κ. Σταυρίδης γεννήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ και αποφοίτησε από τη Ναυτική Ακαδημία των ΗΠΑ το 1976 ενώ το 1984 αναδείχθηκε διδάκτορας της σχολής Φλέτσερ στις Διεθνείς Σχέσεις.

Διετέλεσε ανώτατος διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και είχε το γενικό πρόσταγμα σε επιχειρήσεις της συμμαχίας στη Μέση Ανατολή, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία, στα μέτωπα των Βαλκανίων αλλά και της αντιμετώπισης της πειρατείας στις ακτές της Αφρικής.

Από το επιτελείο της κ. Κλίντον, πάντως, αρνήθηκαν οποιοδήποτε επίσημο σχόλιο ενώ την ίδια στάση τήρησε και ο κ. Σταυρίδης. Σημειώνεται πάντως πως είναι η πρώτη φορά που Ελληνοαμερικανός διεκδικεί το συγκεκριμένο αξίωμα.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger