Τα περισσότερα ηλιακά εγκαύματα είναι σχετικά ήπια, αλλά καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος του σώματος από οποιοδήποτε άλλο έγκαυμα. Εκτός από το γεγονός ότι αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο, μπορούν επίσης να είναι και αρκετά οδυνηρά. Ευτυχώς η φύση μας έχει προμηθεύσει με αρκετές καλές θεραπείες.

Τσάι: Οι Κινέζοι συνιστούν την χρήση μαύρου τσαγιού στο δέρμα για την καταπράυνση του ηλιακού εγκαύματος. Οι πολλές ευεργετικές ουσίες που περιέχονται στο τσάι, όπως η θεοβρομίνη και το δεψικό οξύ βοηθούν στην απομάκρυνση της θερμότητας από το ηλιακό έγκαυμα. Επίσης πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι το πράσινο τσάι έχει υψηλό ποσοστό σε χημικά που λέγονται πολυφαινόλες. Όταν οι συγκεκριμένες ουσίες απορροφηθούν από τον οργανισμό, βοηθούν στην προστασία του δέρματος από το ηλιακό έγκαυμα.

Αν περνάτε αρκετό χρόνο στον ήλιο με λίγο αντηλιακό, ανακουφιστείτε με παγωμένο πράσινο τσάι. Στην συνέχεια βάλτε δροσερές κομπρέσες από τσάι σε όσες περιοχές του δέρματος έχουν υπερεκταθεί στον ήλιο.

Αλόη: Το ζελέ στο εσωτερικό του φύλλου της αλόης έχει αποδειχτεί ότι επιτυγχάνει την επούλωση των εγκαυμάτων που προκαλούνται από τον ήλιο. Μπορείτε να αφαιρέσετε το ζελέ κατευθείαν από τα κομμένα φύλλα ή να αγοράσετε ζελέ συσκευασμένο που κυκλοφορεί στο εμπόριο σε καταστήματα με υγιεινές τροφές ή σε καταστήματα με βότανα.

Μελιτζάνα: Την φήμη της την απέκτησε από την Αυστραλία όπου χρησιμοποιείτε για την θεραπεία του καρκίνου του δέρματος. Αν καείτε από τον ήλιο δοκιμάστε να βάλετε λίγη λιωμένη μελιτζάνα πάνω στο δέρμα σας και αμέσως θα νιώσετε την διαφορά.
Αγγούρι: Το δροσερό αγγούρι χρησιμοποιείτε συχνά για την ανακούφιση από τα εγκαύματα. Απλά κόψτε σε φέτες ένα αγγούρι και βάλτε το κατευθείαν στο δέρμα σας.

Βιταμίνη Ε: Αν καταλήξετε στην λύση του φαρμακείου, η αγορά μιας κρέμας που να περιέχει Βιταμίνη Ε, είναι αυτή που θα σας αποφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

*Οι πληροφορίες που περιέχονται στην σελίδα http://therapeftis.blogspot.gr/ δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.



ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger