Τα φασολάκια είναι πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία τα οποία διαθέτουν σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Αποτελούν εξαίρετη πηγή βιταμίνης Κ ( ένα μόλις φλιτζάνι περιέχει 154,9% της ημερήσιας δόσης ). Η βιταμίνη Κ είναι σημαντική για την υγεία των οστών.

Επίσης , τα φασολάκια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμίνης Α, Βιταμίνης C, ριβοφλαβίνη, κάλιο, μαγγάνιο, φολικό οξύ, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο, θειαμίνη.

Ελάχιστα τρόφιμα μπορούν να συγκριθούν με τα φασόλια όσον αφορά στα θρεπτικά στοιχεία που περιέχουν για την πρόληψη της αρτηριοσκλήρυνσης, της διαβητικής καρδιοπάθειας και του εγκεφαλικού επεισοδίου.

Όμως το μεγάλο μυστικό στα φασόλια είναι η περιεκτικότητα τους σε σίδηρο. Τα φασολάκια περιέχουν την διπλάσια ποσότητα σιδήρου από το σπανάκι. Αυτός ο φυσικός σίδηρος απαντάται σε ιονική, οργανική μορφή, σε αντίθεση με την τοξική σκουριά ( οξείδιο του σιδήρου) που περιέχεται στα συμπληρώματα διατροφής και τα δημητριακά πρωινού. Ο σίδηρος αποτελεί βασικό συστατικό της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει οξυγόνο από τους πνεύμονες σε όλα τα κύτταρα του οργανισμού, ενώ αποτελεί και τμήμα των ενζυμικών διεργασιών που αφορούν στην παραγωγή ενέργειας και το μεταβολισμό. Προκειμένου να χρησιμοποιήσει το σίδηρο για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, ο οργανισμός χρειάζεται χαλκό, συστατικό το οποίο επίσης υπάρχει στα φασολάκια.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger