Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Νέα υπόθεση συνομωσίας στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ξέσπασε στην Σμύρνη καθώς, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, με αιφνιδιαστική επιχείρηση συνελήφθηκαν μέσα στην νύχτα δυο Τούρκοι ναύαρχοι και έξη ανώτατοι αξιωματικοί του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται και άλλοι ανώτεροι αξιωματικοί που ενέχονται στη κατηγορία για σύσταση συνομωσίας κατά του τουρκικού καθεστώτος, προκαλώντας μεγάλη αίσθηση στην τουρκική επικαιρότητα.

Συγκεκριμένα συνελήφθηκαν δυο ναύαρχοι, ένα αντιναύαρχος, ένας υποναύαρχος και τρεις πλοίαρχοι του πολεμικού ναυτικού που οδηγηθήκαν στο στρατοδικείο με βαριές ανατρεπτικές κατηγορίες.

Την είδηση επιβεβαίωσε κα ο διευθυντής Ασφαλείας της Σμύρνης, Ali Bilkay, ο οποίος σύνδεσε τις τελευταίες συλλήψεις με την μεγάλη υπόθεση κατασκοπείας υπέρ ξένης χώρας, μια υπόθεση η εκδίκασης της οποίας με δεκάδες αξιωματικούς κατηγορούμενους συνεχίζεται εδώ και καιρό χωρίς να δίνονται στην δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Σημειωτέον ότι εδώ και καιρό γίνονται εκτεταμένες εκκαθαρίσεις στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από στοιχεία που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν.


ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger