Συγκλονίζει η μαρτυρία του ειδικού φρουρού Δημήτρη Χατζησταμάτη ο οποίος ενώπιων του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της Χρυσής Αυγής κατέθεσε ότι ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς έβαψε τα χέρια του με αίμα, και εν προκειμένω με το αίμα του Παύλου Φύσσα, προκειμένου να ανέβει ιεραρχικά.

Κατά την κατάθεσή του ο ειδικός φρουρός, ο οποίος βρέθηκε στην καφετέρια «Κοράλλι» το βράδυ της δολοφονίας και μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα επιχείρησε να «διαμεσολαβήσει» ανάμεσα στην ομάδα χρυσαυγιτών που συγκεντρώθηκε έξω από την καφετέρια και την παρέα του μουσικού, πιστεύοντας πως η ένταση μεταξύ τους ήταν για τον αγώνα, περιέγραψε τον Παύλο Φύσσα ως «πράο, ηρεμότατο άνθρωπο, ο οποίος δεν είχε διάθεση για καυγά».

Για τον Ρουπακιά όμως εκτίμησε ότι δολοφόνησε το νεαρό μουσικό για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση.

Στο σημείο αυτό επικράτησε ένταση μεταξύ χρυσαυγιτών και ατόμων από το ακροατήριο που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, καθώς ο συνήγορος ρώτησε τον μάρτυρα «Είπατε πως ο Ρουπακιάς μαχαίρωσε τον Φύσσα για να ανέβει ιεραρχικά στην οργάνωση. Πώς χαρακτηρίζεται μια οργάνωση όταν αποτελεί προσόν ιεραρχικής ανέλιξης η δολοφονία;».

Σε ερωτήσεις των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα ο ειδικός φρουρός είπε μεταξύ άλλων ότι το χτύπημα που δέχθηκε ο 34χρονος μουσικός έδειχνε άνθρωπο εκπαιδευμένο και μάλιστα τόνισε ότι του έκανε εντύπωση «η πληγή που ήταν ανοιχτή σαν τριαντάφυλλο» όταν τον ρώτησαν αν είπε (σ.σ. σε προηγούμενη κατάθεσή του) ότι ο δράστης έστριψε το μαχαίρι.

Από την πλευρά της η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε από το δικαστήριο να μεριμνήσει, ώστε να διευκρινιστεί ο λόγος που ο μάρτυρας, μετά το έγκλημα σε βάρος του Φύσσα, μετακινήθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού που υπηρετούσε, στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Όπως ανέφεραν, με αφορμή την παρουσία του στο τραγικό περιστατικό, διενεργείται πειθαρχικός έλεγχος και ζήτησαν από το δικαστήριο να εξασφαλίσει τα σχετικά έγγραφα «για να μπορεί η υπεράσπιση να αξιολογίσει την κατάθεση του μάρτυρα». Ο μάρτυρας αμέσως μετά τη δολοφονία, είχε καταθέσει στην υπηρεσία του αναφορά «σχετικά με τα περιστατικά της ανθρωποκτονίας του Παύλου Φύσσα».

Η διαδικασία θα συνεχιστεί την Παρασκευή στο Εφετείο.

πηγή: 

http://opinionpost.gr
http://www.stoxos.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger