Τεράστια εμφάνιση από τον Έλληνα πρωταθλητή στην τελευταία κούρσα της καριέρας του - Τερμάτισε στον ίδιο χρόνο με τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν.

Το ασημένιο μετάλλιο πήρε τελικά ο Σπύρος Γιαννιώτης στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

Το χρονόμετρο έδωσε τόσο για τον Ελληνα, όσο για τον Ολλανδό συναθλητή του τον ίδιο ακριβώς χρόνο.

Μετά από εξέταση του φώτο φίνις, οι κριτές έδωσαν τελικά πρώτο τον Ολλανδό Φέρι Βέερτμαν και δεύτερο, με τον ίδιο χρόνο τον Έλληνα πρωταθλητή, που κατακτά το μόνο μετάλλιο που έλειπε από την πλούσια συλλογή του. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Μαρκ-Αντουάν Ολιβιέ.

Με την εκπληκτική αυτή επίδοση, ο Γιαννιώτης ολοκληρώνει την σπουδαία καριέρα του σε ηλικία 36 χρόνων, ενώ ήταν ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής του τελικού.

Αυτό είναι το 4ο μετάλλιο για τα εθνικά χρώματα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς η Ελλάδα έχει κερδίσει ακόμη 2 χρυσά (Πετρούνιας και Κορακάκη) και 1 χάλκινο (Κορακάκη).

Από τα πρώτα μέτρα της κούρσας ο Αυστραλός Πουρτ πήρε μια σημαντική διαφορά, κι αυτή η εικόνα κρατήθηκε μέχρι τα τελευταία 1.500 μέτρα. Μετά από μία ώρα και σαράντα λεπτά ο Αυστραλός άρχισε να κουράζεται και οι υπόλοιποι να τον πλησιάζουν κι ανάμεσα τους ο Γιαννιώτης.

Στα τελευταία 50 μέτρα ο Γιαννιώτης είχε το χρυσό στα χέρια του, όμως στο φινάλε-θρίλερ παρά τον ίδιο χρόνο, ο Ολλανδός άγγιξε πρώτος το ταμπλό του τερματισμού και μετά το φώτο φίνις πήρε το χρυσό.

Ο Γιαννιώτης, έχει στη συλλογή του μετάλλια από πολλές διοργανώσεις ενώ έχει ανακυρηχθεί και αθλητής της χρονιάς από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμό Αθλητικού Τύπου.



ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger