Αστυνομικός των ρωσικών ειδικών δυνάμεων τραυματίσθηκε στη διάρκεια επιχείρησης στην Αγία Πετρούπολη από την ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) για τη σύλληψη μελών παράνομων ένοπλων συμμοριών (τζιχαντιστών) που δρουν στον Βόρειο Καύκασο, δήλωσαν στο TASS αυτόπτες μάρτυρες.

Οι ειδικές δυνάμεις απέκλεισαν την περιοχή κοντά σε συγκρότημα διαμερισμάτων στην περιοχή Κρασνοσέλσκι της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Ρωσίας.

Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε από το κτίριο γύρω στο μεσημέρι, είπαν αυτόπτες μάρτυρες.

Το κτίριο δεν εκκενώθηκε και οι κάτοικοι παρακολουθούσαν τα τεκταινόμενα από τα παράθυρά τους.

Ένα νηπιαγωγείο και δύο σχολεία που βρίσκονταν κοντά στο σημείο δεν έκλεισαν στη διάρκεια της επιχείρησης.

Οι κάτοικοι του κτιρίου έγραψαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης για την επιχείρηση που διεξάγουν οι ειδικές δυνάμεις και ανήρτησαν φωτογραφίες των αστυνομικών που τράβηξαν από τα παράθυρά τους.

Αργότερα αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν εκρήξεις μέσα στο κτίριο.


Ο ιστότοπος της εφημερίδας Fontanka ανέφερε ότι η επιχείρηση άρχισε στις 10 το πρωί σε κτίριο 16 ορόφων.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας, η επίθεση έγινε έπειτα από αίτημα της υπηρεσίας της FSB στη ρωσική δημοκρατία της Καμπαρντινο-Βαλκαρίας στον βόρειο Καύκασο, όπου διεξάγονται τακτικά επιχειρήσεις των δυνάμεων της τάξης οι οποίες καταζητούν τρομοκράτες τζιχαντιστές.

Οι περισσότερες ένοπλες οργανώσεις του ρωσικού Καυκάσου έχουν κηρύξει την πίστη τους στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος και έχουν απειλήσει με αντίποινα τη Ρωσία μετά τη στρατιωτική επέμβασή της στη Συρία, που άρχισε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2015.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τους οποίους επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, η επιχείρηση έλαβε τέλος γύρω στις 13:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η FSB, η οποία εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «διεξάγεται επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμων που περιλαμβάνονται στη λίστα των καταζητουμένων για συμμετοχή σε παράνομες ένοπλες οργανώσεις στον βόρειο Καύκασο», δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συλληφθέντων στη διάρκεια της επιχείρησης, ούτε αν αυτή συνεχίζεται.

Λίγο αργότερα το Sputnik μετέδωσε ότι σκοτώθηκαν δύο τζιχαντιστές και άλλοι δύο συνελήφθησαν.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger