Ως ιδιαίτερα σημαντική εκτιμάται η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Νέα Υόρκη που έχει προγραμματιστεί από 18 έως 24 Σεπτεμβρίου, με αφορμή και τη Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί δύο ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Μπρατισλάβα και εννέα ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής των μεσογειακών χωρών της ΕΕ που συγκαλεί στην Αθήνα ο Ελληνας πρωθυπουργός.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το Real.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί -εκτός πολύ μεγάλων απρόοπτων εξελίξεων- στη Νέα Υόρκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, καθώς σε εκκρεμότητα βρίσκεται η συμφωνία της ΕΕ με την Άγκυρα για το προσφυγικό, ενώ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα συζητηθεί εκ των πραγμάτων και το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Realnews.gr, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει στη ΓΣ των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.

Ο Ελληνας πρωθυπουργός θα μιλήσει και στις δυο Διασκέψεις για το προσφυγικό που πραγματοποιούνται στην αμερικανική μεγαλούπολη.

Την πρώτη (19 Σεπτεμβρίου) τη διοργανώνει ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν και τη δεύτερη ( 20 Σεπτεμβρίου) ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr, στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το προσφυγικό ο Αλέξης Τσίπρας θα συμπροεδρεύσει με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει στο περιθώριο συνάντηση και με τον Μπάρακ Ομπάμα, καθώς ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δείχνει να ανησυχεί για το ενδεχόμενο μη ρύθμισης του ελληνικού χρέους.

Στην Αθήνα ο Φ. Γκράντι

Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο νέος επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Ιταλός διπλωμάτης Φίλιπο Γκράντι που αντικατέστησε πρόσφατα τον Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο Φ. Γκράντι θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης και θα διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το προσφυγικό πρόβλημα στη χώρα μας.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger