Ιδιαίτερα ηλεκτρισμένος ήταν ο διάλογος του πρωθυπουργού με τον διοικητή της τράπεζας της Ελλάδος, ενώ ένα νέο μέτωπο άνοιξε ανάμεσα στον υπουργό περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ.


Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της RealNews Τσίπρας και Στουρνάρας είχαν ένα φορτισμένο τηλεφωνικό διάλογο το απόγευμα της Πέμπτης. Είχε προηγηθεί ο αιφνιδιαστικός έλεγχος των οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της εταιρείας της συζύγου του διοικητή, Λίνας Νικολοπούλου, λόγω εμπλοκής της με διαφημιστικά κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ. Στην κυβέρνηση πάντως επικρατεί έντονος προβληματισμός για το τι θα κάνουν με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος παρά τις εκ διαμέτρου αντίθετες δημόσιες τοποθετήσεις. Στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρίσκεται η τράπεζα Αττικής, η οποία δεν είναι συστημική και η κυβέρνηση δεν έχει κρύψει ότι θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως πυλώνα ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος που δεν θα ελέγχεται από την ΕΚΤ, για κοινωνικούς σκοπούς.

Κόντρα Σκουρλέτη – Πιτσιόλα

Εκρηκτικές διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα του υπουργού περιβάλλοντος με τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ. Η realnewsαποκαλύπτει ότι κατά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τις επενδύσεις ξέσπασε ένα ακόμη θερμό επεισόδιο μεταξύ των δύο ανδρών. Σημειωτέον ότι στην εν λόγω επιτροπή προεδρεύει ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ συμμετέχουν και κορυφαίοι υπουργοί όπως ο Νίκος Παππάς και ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο «καυτός» διάλογος

«Είσαι πλαστογράφος. Έχεις πλαστογραφήσει το 17% της ΔΕΗ» φέρεται να είπε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Περιβάλλοντος, χαρακτηρίζοντάς τον «ψεύτη». «Εφαρμόζεις άλλη πολιτική» τόνισε, ενώ τον κατηγόρησε μπροστά σε εμβρόντητους υπουργούς και τα υπόλοιπα στελέχη ότι «διαθέτει προσωπική πολιτική». Από την πλευρά του εκνευρισμένος ο κος Στέργιος Πιρτσιόλας απάντησε: « το ποιος είναι πολιτικό πρόσωπο το ξέρουν όλοι και ο καθένας δεν είναι ό,τι δηλώνει», διαμηνύοντας αυτοσυγκράτηση. Να ρίξει τους τόνους επιχείρησε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ ακόμα και η πρόταση των θεσμών να οριστεί στο διοικητικό συμβούλιο του νέου υπερταμείου ο νυν επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ προκάλεσε τον εκνευρισμό του Πάνου Σκουρλέτη. Τέλος, μια ακόμη πηγή αναταράξεων στις σχέσεις των δύο ανδρών ήταν και η εμπλοκή που σημειώθηκε στην εξαγορά του ΔΕΣΦΑ από την αζέρικη Socar, μετά την απόφαση του υπουργού να μειώσει τα τέλη διέλευσης φυσικού αερίου, ελαττώνοντας έτσι τα προσδοκώμενα έσοδα του ΔΕΣΦΑ.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger