«Δεν αποκλείω ότι θα μπορούσαν να ληφθούν κάποιες αποφάσεις που θα ένωναν μία ομάδα χωρών με ίδια επίπεδα ανάπτυξης και, έτσι, κατά την άποψή μου, θα ενισχυόταν το ευρώ», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη που έδωσε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία διατηρεί το 40% των συναλλαγματικών διαθεσίμων της σε ευρώ, για να δείξει ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χώρας του να «καταρρεύσει» η Ευρωζώνη που αριθμεί 19 μέλη. Ο ίδιος επαίνεσε τις μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης για μία «πολύ ρεαλιστική προσέγγιση» στην επίλυση των προβλημάτων της.

Στη σύνοδο κορυφής της G20, που θα γίνει στην Κίνα, ο Πούτιν θα συναντηθεί για πρώτη φορά με την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέι. Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν είναι «οι καλύτερες τελευταία» και ότι θα βελτιωθούν μόνο αν η Μέι επανεξετάσει την εγγύτητα της χώρας της προς τις ΗΠΑ και ασκήσει μία «πιο ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική». «Οι σχέσεις της Βρετανίας με τη Ρωσία δεν εξαρτώνται από την παρουσία ή την απουσία της από την ΕΕ, αλλά από την ειδική σχέση της με τις ΗΠΑ», τόνισε ο Πούτιν, προσθέτοντας: «Εάν η βρετανική πλευρά θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για διάλογο σε ορισμένα θέματα, τότε είμαστε έτοιμοι, δεν θα ενοχληθούμε».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger