Ο πρώην βουλευτής και σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Νίκος Γεωργιάδης, είναι ένα βήμα πριν το εδώλιο του κατηγορουμένου, για εγκλήματα που σχετίζονται με σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων. 

Η υπόθεση, την οποία είχε αποκαλύψει τον Ιανουάριο του 2016 το Hot Doc, αποτελεί πλέον μια ποινική υπόθεση, αφού ο αντεισαγγελέας Εφετών, Δημήτρης Πιέρρος, άσκησε δίωξη εναντίον του Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον για ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής, κατά συρροή και εξακολούθηση. 

Η πορεία όμως προς τη δίωξη, η οποία χρειάστηκε οκτώ μήνες, δεν είναι απαλλαγμένη από περιπέτειες αλλά και ερωτήματα, που συνοδεύουν τη διαδικασία συγκρότησης της ελληνικής δικογραφίας από το Τμήμα Ανηλίκων της Ελληνικής Αστυνομίας, το οποίο διενεργούσε την προανάκριση με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Δημήτρη Γκύζη, ο οποίος αρχικώς είχε αρχειοθετήσει την υπόθεση. Από πληροφορίες, φαίνεται πως παρά τη σοβαρότητα της υπόθεσης, που αφορά το πώς ένα πολιτικό πρόσωπο με ρόλο σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο Γεωργιάδης, χρησιμοποίησε το ρόλο του για να εκμεταλλευτεί ανήλικα παιδιά, οι ανακριτικές Αρχές στην Ελλάδα δεν ζήτησαν καν δικαστική συνδρομή από τη Μολδαβία για τη δράση του Γεωργιάδη…

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger