Στη Γενεύη άπαντες προσπαθούν υποτίθεται να βρουν “δίκαιη και βιώσιμη” λύση στο Κυπριακό και την ίδια στιγμή στο Αιγαίο, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου ο τουρκικός στόλος βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη για πρώτη φορά μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

 Η έξοδός του έχει προκαλέσει την λογική ανησυχία της Αθήνας, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των Τούρκων, με μονάδες του Στόλου στις οποίες επιβαίνουν, ο υπαρχηγός του Στόλου, ο διοικητής Φρεγατών και διοικητής Μοίρας Φρεγατών. 

Οι Τούρκοι έβγαλαν το Στόλο τους για την τριμηνιαία επιχειρησιακή αξιολόγηση. Κάτι που μετά από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δεν είχαν μπορέσει να κάνουν. Κυρίως λόγω των μεγάλων ελλείψεων που είχαν σε έμπειρο προσωπικό. Οι διώξεις του Ερντογάν δεν άφησαν ανεπηρέαστο το τουρκικό ναυτικό.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας οι Τούρκοι άρχισαν να αναπτύσσουν μονάδες στο βόρειο και στο νότιο Αιγαίο. Σταδιακά σ΄ αυτές τις περιοχές βγήκε σχεδόν όλος ο τουρκικός στόλος! Οι άσχημες καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να κάνουν και πολλά. Από χθες που ο καιρός άρχισε να βελτιώνεται, τα τουρκικά “απλώθηκαν” και ειδικά στο νότο “ανοίγονται” στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Προφανώς δεν είναι σύμπτωση…

Αν και θεωρητικά πρόκειται για μια επιχειρησιακή αξιολόγηση, η χρονική συγκυρία είναι απολύτως λογικό να κάνει την Αθήνα πιο καχύποπτη.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger