Δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο στην Ολομέλεια του ΣτΕ από τον πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου Νίκο Σακελλάριου η απόφαση για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όπως ανακοινώσε σε μια τυπική διαδικασία ο κ. Σακελλάριου διαβάζοντας το διατακτικό της απόφασης, έγινε δεκτή η προσφυγή κατά του νόμου Παππά καθώς αντίκειται στο άρθρο 15 παραγρ. 2 του Συντάγματος και στο άρθρο 2 παρ.2 του Νόμου 4339/2015.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων ότι με την πολυαναμενόμενη απόφαση ακυρώνεται η απόφαση του Υπουργού Επικρατείας για τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων σε αυτόν σχετικά με το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και επιπλέον ακυρώνεται η απόφαση του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης περί σύσταση πενταμελούς επιτροπής για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Η γνωστοποίηση του σκεπτικού της απόφασης αναμένεται εντός της ημέρας.Η αντίδραση του Νίκου Παππά

Την απόφαση του ΣτΕ για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών εκτίμησε ότι θα έχει σύντομα το πρωί της Παρασκευής (λίγο πριν δημοσιευθεί) ο Νίκος Παππάς, προσθέτοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα ξεκλειδώσει το ΕΣΡ για να προχωρήσει άμεσα σε μία διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση στην Βουλή είπε ότι «μαθαίνω πως σύντομα, θα δημοσιευθεί η απόφαση του ΣτΕ και με τον τρόπο αυτό θα προχωρήσουμε με το ΕΣΡ σε σχεδιασμό χρονοδιαγράμματος για τον νέο διαγωνισμό», ενώ υπογράμμισε πως και για το μεταβατικό διάστημα -από σήμερα έως και το νέο διαγωνισμό- θα απαιτηθεί τίμημα για τις προσωρινές άδειες. «Δεν θα υπάρξει μεσοδιάστημα λειτουργίας άνευ τιμήματος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι «εύλογο τίμημα» για τις τηλεοπτικές άδειες αποτελεί το ύψος του ποσού που διαμορφώθηκε στον διαγωνισμό που ακυρώθηκε από το ΣτΕ. Επιπροσθέτως είπε ότι το 2015-2016 καταλογίστηκαν φόροι διαφήμισης 76 εκατ. ευρώ και ήδη έχουν εισπραχθεί τα 60.

Τέλος, προανήγγειλε ότι σύντομα στη Βουλή θα κατατεθεί νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν πολλές «γκρίζες ζώνες» στον συγκεκριμένο χώρο, ενώ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στους ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών καλώντας τους να αποσύρουν την προσφυγή με την οποία ζητούν να εξαιρεθούν από την διαδικασία υποβολής πόθεν έσχες.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger