Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο μεταπολεμικό σύνταγμα της Συρίας, με τη σύμφωνη γνώμη των ΗΠΑ, Ρωσίας και Ιράν θα δημιουργηθεί αυτόνομο Κουρδικό κρατίδιο. Το κρατίδιο αυτό θα είναι στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά δημοσιεύματα, στην Διεθνή Διάσκεψη στην πόλη Αστάνα του Καζακστάν για την Συρία υπήρξαν διαβουλεύσεις μεταξύ Μόσχας, Ουάσιγκτον και Τεχεράνης, όπου και αποφασίστηκε να δοθεί αυτονομία στους Κούρδους του της Συρίας του PYD-PKK, για την δημιουργία κουρδικής ανεξάρτητης οντότητας στα σύνορα με τη Τουρκία.

Όπως αναφέρουν τα τουρκικά δημοσιεύματα, οι διαβουλεύσεις για την κουρδική υπόθεση μεταξύ των τριών χωρών ΗΠΑ, Ρωσίας και Ιράν, έγινε με μυστικότητα χωρίς καν να ρωτήσουν την Τουρκία που είναι άμεσα ενδιαφερομένη ενώ έχει καταδικάσει το PYD-PKK σαν τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά δημοσιεύματα για την ανεξάρτητη αυτή κουρδική εστία θα προβλέπεται και εδαφική έξοδος στην Μεσόγειο από την κουρδική περιοχή του Afrin.

Οι πληροφορίες αυτές έχουν προκαλέσει πανικό στην Άγκυρα, που βλέπει το ενδεχόμενο να χάσει έδαφος να πλησιάζει όλο και περισσότερο.

πηγή

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger