Εν μέσω μιας αδιάκοπης επίδειξης ισχύος στο Αιγαίο και στη Θράκη και μιας διάθεσης ελέγχου όλης της Κύπρου, σχοινοβατεί η Άγκυρα.


Όπως διαβάζουμε σε δημοσίευμα του Σαββάτου στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έχουν χτυπήσει κόκκινο, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να προκαλέσει τετελεσμένα εις βάρος της Ελλάδας.

Στην τουρκική επίδειξη ισχύος, ενδέχεται να αναμειχθεί ένα είδος άτυπης πολιτοφυλακής, μια παρακρατική οργάνωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει ιδρύσει μυστικά το 2012 για μυστικές επιχειρήσεις σε αραβικές χώρες, αλλά στη συνέχεια τη χρησιμοποίησε για να αντιμετωπίσει το δίκτυο του άλλοτε συμμάχου του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Ανορθόδοξος πόλεμος σε αστικό περιβάλλον, Αιγαίο, Μεταναστευτικό, τεχνικές συλλογής πληροφοριών, σαμποτάζ, επιδρομών και πολιτικών δολοφονιών, τα δυνατά σημεία της SADAT.


Στο τιμόνι του παρακρατικού στρατού του Ερντογάν βρίσκεται ο Αντνάν Τανρίβερντι, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, απόστρατος αξιωματικός, φανατικός ισλαμιστής, γνωστός ανθέλληνας και ο πιο έμπιστος σύμβουλος επί στρατιωτικών θεμάτων.



Στόχος του η συγκρότηση ισχυρού ισλαμικού κράτους που δεν θα ελέγχεται από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και εμμονή του η τουρκοποίηση του Αιγαίου.

Η δράση της SADAT, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκαλύπτει ο whistleblower και επιβεβαιώνει η «Χουριέτ», καθιστά σαφές πως ο Τανρίβερντι προωθεί θερμά επεισόδια τύπου Ιμίων σε πάνω από 100 βραχονησίδες στο Αιγαίο, ενώ επιμένει στην απομάκρυνση του ελληνικού στρατού από την Κω και την τιμωρία της Ελλάδας για τη μη παράδοση των 8 αξιωματικών.


Πηγή: stoxos.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger