Μπουρλότο στον χώρο της Εθνικής Άμυνας εν όψει προεκλογικής περιόδου η οποία να μην ξεχνάμε επισήμως ακόμη ΔΕΝ έχει αρχίσει!

Νωρίτερα σήμερα ο αντιστράτηγος Νίκος Ζαχαριάδης υπέβαλε παραίτηση στον ΥΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη ,γιατί διαφωνεί με την συνέχιση των συναντήσεων με τους Τούρκους για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Ήταν επικεφαλής των συζητήσεων στην Αθήνα.

“Λίγη ώρα μετά από τη δημοσιοποίηση της παραίτησης ,ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας κάνει δήλωση με την οποία είναι εμφανές ότι προσπαθεί να πυροδοτήσει κλίμα αντιπαράθεσης με επίκεντρο τις Ένοπλες Δυνάμεις. Τι λέει ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ:

Μετά από τεσσεράμισι χρόνια απραξίας και ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται υπό παραίτηση, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση της νέας δομής των Ενόπλων Δυνάμεων, που περιλαμβάνει κατάργηση επιχειρησιακών Σχηματισμών υψηλής επιχειρησιακής ετοιμότητας, προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου.

Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου.

Ταυτόχρονα, προχωρά σε όργιο μεταθέσεων κληρωτών οπλιτών και κατ’ εξαίρεση τοποθέτηση μόνιμου προσωπικού που υπηρετεί στο Υπουργείο, σε θέσεις εξωτερικού κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας.

Ας αντιληφθούν επιτέλους ότι, με τη χώρα ουσιαστικά να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια. Κι ούτε να προχωρά σε ρουσφετολογικές τοποθετήσεις, που πλήττουν το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των στελεχών μας».

Η δήλωση Κικίλια δείχνει το κλίμα που θα επικρατήσει στην προεκλογική περίοδο. Κανείς βέβαια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ο χώρος της Εθνικής Άμυνας θα ήταν το πρώτο “πεδίο μάχης” που θα επέλεγε η ΝΔ για να ξεκινήσει την προεκλογική της καμπάνια.


ΠΗΓΗ

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger