Η αδιαλλαξία που δείχνουν οι ΗΠΑ απέναντι στις κινεζικές επιχειρήσεις, καθώς και την συνέχιση του εμπορικού πολέμου με την Κίνα, ανάγκασε την δεύτερη να περάσει στην αντεπίθεση.

Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο εξωτερικών της Κίνας προειδοποίησε τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ για πιθανές παρενοχλήσεις από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου, αναφέρουν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, το υπουργείο Τουρισμού προειδοποίησε τους Κινέζους τουρίστες για ενδεχόμενες απειλές -ληστεία και ένοπλη βία- κατά την επίσκεψή τους στις ΗΠΑ.

Χθες, η Κίνα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου και σε φοιτητές και ακαδημαϊκούς που σκοπεύουν να σπουδάσουν ή να εργαστούν σε πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για περιορισμούς στη διάρκεια ή άρνηση στη χορήγηση βίζα.


Πηγή:tribune.gr
loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger