Δεν είναι μονάχα τα “επεισόδιο” με τα περίεργα φουσκωτά που εμφανίστηκαν κοντά στη Σύμη και σήμαναν συναγερμό.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας και οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε συναγερμό σε όλο το μήκος των ανατολικών συνόρων.
Έπρεπε να γίνει πραξικόπημα στην Τουρκία για να αποκτήσει και πάλι σύνορα η Ελλάδα.

Σε καμία περίπτωση η χώρα δεν θέλει να διευρυνθεί το πρόβλημα με Τούρκους που αυτομολούν και επιχειρούν να ζητήσουν άσυλο και έτσι από χθες το απόγευμα και ύστερα από σύσκεψη στο υπουργείο Άμυνας αποφασίστηκε να ξεκινήσουν εντατικές εναέριες, θαλάσσιες, αλλά και χερσαίες περιπολίες.

Ουσιαστικά Ένοπλες Δυνάμεις, Αστυνομία και Λιμενικό βρίσκονται σε ειδική επιφυλακή, ενώ παράλληλα τέθηκαν σε συναγερμό οι δυνάμεις του Στρατού που ήδη εδώ και μήνες έχουν μετασταθμεύσει σε συγκεκριμένες θέσεις, λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φαίνεται ότι υπάρχει ανοιχτή γραμμή με την απέναντι πλευρά. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το μεσημέρι και πριν παρατηρηθεί αυξημένη κίνηση πλωτών στην περιοχή της Μαρμαρίδας οι ελληνικές αρχές είχαν πληροφόρηση από την τουρκική πλευρά πως θα διεξαχθεί επιχείρηση για τον εντοπισμό περίπου 25 κομάντος που μετείχαν στην επιχείρηση κατά του Ταγίπ Ερντογαν τη βραδιά του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Μάλιστα καθώς εκτιμήθηκε πως είναι πιθανό οι κομάντος να προσπαθήσουν να διαφύγουν από τον κλοιό των τουρκικών δυνάμεων με κατεύθυνση προς τη χώρα μας ενημερώθηκαν σκάφη και ελικόπτερα του ναυτικού να ξεκινήσουν περιπολίες.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι όταν παρατηρήθηκε κίνηση σκαφών και από τις δύο πλευρές το λιμενικό των δύο χωρών ξεκίνησε νηοψίες για τον έλεγχο των επιβατών τους.

Σε κάθε περίπτωση και ενώ όλα δείχνουν ότι στην Τουρκία η κατάσταση δεν είναι πλήρως ελεγχόμενη και ειδικά καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι δεκάδες άτομα διαφεύγουν ο συναγερμός και στην ελληνική πλευρά θα παραμείνει στο κόκκινο καθώς πιθανό πέρασμα Τούρκων καταζητούμενων θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή στις σχέσεις των δύο χωρών που ήδη κινούνται σε τεντωμένο σχοινί λόγω των 8 στρατιωτικών που πέρασαν με το ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη λίγες ώρες μετά την αποτυχία του πραξικοπήματος.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger