Σύμφωνα με πληροφορίες o δήμαρχος Σύμης, Ελευθέριος Παπακαλοδούκας, σημείωσε πως εντοπίστηκαν άτομα σε ξύλινη βάρκα και πέρασαν από έλεγχο διαβατηρίων.

Όπως μεταδίδει το zougla.gr, ο δήμαρχος εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφέροντας ότι η κατάσταση ελέγχεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, συνελήφθησαν οκτώ Τούρκοι, με έναν εξ αυτών να φέρει πράσινο διαβατήριο (σ.σ. το κατέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Τουρκία) ενώ ένας από αυτούς κατείχε μόνο ταυτότητα και ως εκ τούτου του απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα μας. Οι υπόλοιποι δεν ζήτησαν άσυλο και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Τέλος, ο δήμαρχος έκανε γνωστό πως επικοινώνησε με τον διοικητή μονάδας των Ε.Δ. στο νησί, αντισυνταγματάρχη κ. Σαραντόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό. Το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών, σε ανακοίνωσή του σχετικά με την πληροφορία περί καταδίωξης σκαφών της τουρκικής ακτοφυλακής από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στα ελληνικά χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Νωρίτερα, τα τουρκικά μέσα, επικαλούμενα πληροφορίες του πρακτορείου Reuters και του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων DHA, είχαν μεταδώσει την πληροφορία ότι τουρκικά μαχητικά καταδιώκουν δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στο Αιγαίο, στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger