Σύμφωνα με διπλωμάτες από την Άγκυρα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν για το επικείμενο στρατιωτικό πραξικόπημα στη χώρα, λίγες ώρες πριν από την έναρξη της επίθεσης των πραξικοπηματιών.


Αρκετά αραβικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενες διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα, ισχυρίσθηκαν ότι οι μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας έλαβαν πληροφορίες από το ρωσικό στρατό  που προειδοποίησε για επικείμενη εξέγερση στο μουσουλμανικό κράτος, όπως σημειώνει  το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Οι διπλωμάτες είπαν ότι ο ρωσικός στρατός ανέλυσε ένα κωδικοποιημένο ραδιοφωνικό μήνυμα των πραξικοπηματιών, που έδειχνε ότι ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται να ξεκινήσει πραξικόπημα.

Ειδικότερα, τα σήματα αυτά περιείχαν πληροφορίες σχετικά με την αποστολή ελικοπτέρων στο ξενοδοχείο όπου βρίσκονταν ο πρόεδρος Ερντογάν, που είχαν σκοπό να τον συλλάβουν ή να τον σκοτώσουν.

Οι διπλωμάτες δεν μπορούσαν να πουν με ακρίβεια τι είδους ρωσικός σταθμός υπέκλεψε τις ανταλλαγές πληροφοριών των πραξικοπηματιών, αλλά η μονάδα πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας  που βρίσκεται στη βάση Χμέιμιμ στη Συρία έχει αναπτύξει ένα τεράστιο δίκτυο υποκλοπών στη Μέση Ανατολή.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι εάν καθυστερούσε έστω και  δέκα λεπτά στην πόλη του Μαρμαρά, οι αντάρτες θα τον είχαν σκοτώσει ή θα τον αιχμαλώτιζαν, γράφει η  Βίζγλιαντ .


--
The Hellenic Information Team

http://www.echedoros-a.gr

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger