Συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στην Κωνσταντινούπολη ο δημοσιογράφος Λεβέντ Κενέζ (Levent Kenez), κεντρική φωτογραφία, αρχισυντάκτης της εφημερίδας Meydan.

Η τουρκική Αστυνομία έκανε έφοδο στα γραφεία της εφημερίδας και εκεί έπιασαν τον Κενέζ. Συνελήφθη επίσης και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Γκιουλιζάρ Μπακί (Gülizar Baki).

Ο Λεβέντ Κενέζ είχε δημοσιεύσει αποκλειστικά ρεπορτάζ στα οποία αποκάλυπτε τις διασυνδέσεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με την τουρκική ισλαμιστική κυβέρνηση.

Επίσης, είναι ο άνθρωπος που είχε αποδείξει με ρεπορτάζ του ότι γινόταν μεταφορά Ουιγούρων Τούρκων τζιχαντιστών από την Κίνα στη Συρία μέσω Τουρκίας, υπό την επίβλεψη της τουρκικής κυβέρνησης.

Ότι η τουρκική ισλαμιστική κυβέρνηση μετέφερε Ουιγούρους Τούρκους από την Κίνα στη Συρία σας το έχει αποκαλύψει με σειρά αναρτήσεων εδώ και πολλούς μήνες το TRIBUNE.

Διαβάστε πατώντας στον σύνδεσμο (χρωματισμένη λέξη) όλες τις αναρτήσεις του TRIBUNE για τους Ουιγούρους

Να σημειωθεί εδώ ότι η εφημερίδα Meydan είχε ταχθεί κατά του πραξικοπήματος.

Ποιοι είναι οι Ουιγούροι

Οι Ουιγούροι της δυτικής Κίνας ζουν στην κοιτίδα των Τούρκων, στη δυτική Κίνα.

Όταν οι τουρκικές φυλές έφυγαν από την Κίνα – Μογγολία (μεταξύ 6ου και 11ου αιώνα) και εισέβαλαν στην κεντρική Ασία αρχικά και αργότερα στη Μικρά Ασία (Βυζάντιο – Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία), κάποιοι ομόφυλοί τους έμειναν πίσω.

Αυτοί είναι οι Ουιγούροι – Τούρκοι και κατοικούν στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Οι Ουιγούροι έχουν συγκροτήσει το Ισλαμικό Κόμμα Τουρκεστάν (TIP) και αυτό αποτελεί την τζιχαντιστική οργάνωση μέσω της οποίας μάχονται.

Η κυβέρνηση της Κίνας κατηγορεί την τουρκική κυβέρνηση ότι βρίσκεται πίσω από το τζιχαντιστικό κίνημα των Ουιγούρων, τους υποκινεί και τους υποστηρίζει.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger