«Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για τρεις μήνες θα είναι η Τουρκία».

Αυτή ήταν η τοποθέτηση του πριν από λίγο του Προέδρου της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος αυτή την ώρα κάνει δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα έχει διάρκεια έως τις 20 Οκτωβρίου με τον Ερντογάν να επικαλείται το άρθρο 120 του τουρκικού συντάγματος.

«Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης γίνεται με σκοπό να προστατέψει τις αρχές της Δημοκρατίας και τις αρχές του κράτους Δικαίου. Εχει ως σκοπό να λάβει τα απαραίτητα μέτρα γι΄ αυτό το σκοπό και να αποτρέψει ανάλογα χτυπήματα», τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Μεταξύ άλλων είπε πως η απόπειρα πραξικοπήματος «μας δίνει τον χρόνο να επαναφέρουμε το κράτος δικαίου. Αυτή η πρακτική δεν γίνεται ενάντια στη δημοκρατία, σκοπός είναι η ενίσχυσή τους».

«Η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος κατέστησε ξεκάθαρο το ποιος είμαι», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ανέφερε πως «οι πραξικοπηματίες ποδοπάτησαν γυναίκες με τα τεθωρακισμένα. Αυτό δείχνει την βιαιότητα αυτών των ανθρώπων. Συνέχισαν να βομβαρδίζουν επί ώρες αλλά οι πολίτες έμειναν στις θέσεις του. Με ελικόπτερα χτύπησαν τους δρόμους και παρά τις βίαιες ενέργειες το έθνος μας έμεινε στους δρόμους. Οι πολίτες δείχνουν πως η δημοκρατία δεν μπορεί να πληγεί όσο οι πολίτες είναι στις πλατείες, ενωμένοι».

«Θα κάνω τα πάντα να καθαρίσει ο στρατός. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την κάθαρση σε όλα τα επίπεδα των θεσμών. Είμαστε αποφασισμένοι να βγάλουμε αυτό που μοιάζει με καρκίνο, για να μην γίνει μετάσταση», υπογράμμισε.

Ακόμη, επέκρινε την απόφαση της Standard & Poor's να υποβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Τουρκίας. «Είναι πολιτική απόφαση, μην ανακατεύεστε, θα συνεχίσουμε τις επενδύσεις μας», ανέφερε.

«Η Τουρκία έχει ξεπεράσει αυτή την πρόκληση και θα βγει πιο δυνατή», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1, stoxos.gr
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger