Πάνω από 42.000 υποθέσεις που αφορούν οικονομικά εγκλήματα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων αποκαλύφθηκαν μέσα στο 2103. Αυτό δήλωσε χθες ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, χωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία για το ακριβές ποσό της ζημίας.
«Μέσα στα τελευταία τρία χρόνια η χώρα έχει μετρήσει απώλειες που ξεπερνούν τα 20 δισεκατομμύρια ρούβλια (554 εκατομμύρια δολάρια) στον τομέα των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών» είπε ο Πούτιν, επαινώντας ταυτόχρονα τις προσπάθειες των αρχών επιβολής νόμου της Ρωσίας για την καταπολέμηση των οικονομικών εγκλημάτων.
Όπως ανέφερε, η Διεθνής Ειδική Ομάδα Χρηματοοικονομικής Δράσης (FATF - global Financial Action Task Force) έχει λάβει σαφείς εγγυήσεις από τη Ρωσία για την πρόοδο στην πάταξη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.
Τον Ιούνιο του περασμένου έτους, η Ρωσία ανέλαβε την εκ περιτροπής προεδρία της FATF, του διεθνούς οργάνου για την καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος σε παγκόσμιο επίπεδο, που δημιουργήθηκε πριν από δυο δεκαετίες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες δυτικές χώρες. 

rbth.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger