Είχαν καταναλώσει παπαρουνόσπορο και ήταν σε κατάσταση ευφορίας

Αντιλόπες σε κατάσταση ευφορίας λόγω κατανάλωσης παπαρουνόσπορου κατέστρεψαν μεγάλες εκτάσεις με σπαρτά στην κεντρική Ινδία, σύμφωνα με μια εφημερίδα που επικαλείται δηλώσεις ντόπιων αξιωματούχων.

Οι βοσέλαφοι --ή νιλγκάι, όπως αποκαλούνται στην Ινδία-- κατέστρεψαν τις καλλιέργειες στην περιοχή Μαντσαούρ του κρατιδίου Μάντια Πράντες, αφού προηγουμένως είχαν μπει σε χωράφια όπου καλλιεργείται όπιο και είχαν φάει τους καρπούς.

«Δεχτήκαμε καταγγελίες από τους αγρότες», είπε ένας αξιωματούχος της δασικής υπηρεσίας στο Γερμανικό Πρακτορείο. «Όμως είναι περίεργο, αφού η κατανάλωση οπίου θα έπρεπε να ηρεμήσει τα ζώα και όχι να τα κάνει να πάθουν αμόκ», σχολίασε.

Ένας βοσέλαφος μπορεί να φάει μέχρι και 300 καρπούς μέσα σε μια νύχτα. Οι αγρότες αδυνατούν να ελέγξουν τα ζώα, μολονότι περιφρουρούν τις καλλιέργειες και τις έχουν περιφράξει. «Μπαίνουν μέσα μόλις μας πάρει ο ύπνος», είπε ένας κάτοικος της περιοχής, ο Σιβράι Σινγκ, στην εφημερίδα Times of India.

Οι αντιλόπες ανέπτυξαν μια ιδιαίτερη προτίμηση για τους καρπούς της παπαρούνας πριν από περίπου δύο χρόνια. Οι βοσέλαφοι συνήθως ταξιδεύουν σε κοπάδια των 50-100 ζώων, όμως όταν πρόκειται να. . . πάρουν τη δόση τους προτιμούν τη μοναξιά, εξήγησε ένας αγρότης ο οποίος υποστήριξε ότι τα ζώα ισοπέδωσαν δυο εκτάρια με ρεβίθια πριν από μερικές ημέρες.

Στην Ινδία επιτρέπεται η καλλιέργεια οπίου για ιατρικούς σκοπούς, αλλά οι σχετικές άδειες δίνονται στους αγρότες υπό αυστηρές προϋποθέσεις.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger