«Αυτά τα δημοσιεύματα σήμερα περί απειλών χρήσης βίας εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Ουκρανίας. Εάν είναι αληθή, κατά την άποψή μας συνιστούν μια επικίνδυνη κλιμάκωση της κατάστασης για την οποία θα καταστήσουμε τη Ρωσία άμεσα υπεύθυνη» δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέιν Ψάκι, σε δημοσιογράφους.
«Σε αυτό το σημείο, πλέον δεν εξετάζουμε απλώς την επιβολή κυρώσεων, με δεδομένες τις ενέργειες στις οποίες προχωρεί η Ρωσία» και «είναι πιθανό να τις επιβάλλουμε και προετοιμαζόμαστε γι' αυτό», είπε η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ, μιλώντας σε δημοσιογράφους. «Έχουμε ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων επιλογών», πρόσθεσε η ίδια.
Στο μεταξύ ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε τη Δευτέρα από το Οβάλ Γραφείο, ότι "η Ρωσία βρίσκεται στο λάθος δρόμο και παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο".
Ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως "οι ΗΠΑ σκέφτονται να εφαρμόσουν διπλωματικά αντίποινα στη Ρωσία, με σκοπό να την απομονώσουν (σ΄σ..: !!!) από τη διεθνή κοινότητα".
Ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι η Μόσχα βρίσκεται «στη λάθος πλευρά της Ιστορίας», τόνισε πως μια στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία «θα είναι μια δαπανηρή ιδέα για τη Ρωσία».
Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας απέφυγε να σχολιάσει δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο η Άνγκελα Μέρκελ φέρεται να είπε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ότι θεωρεί πως ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται «σε έναν άλλο κόσμο».
Σε δηλώσεις του στο Βερολίνο,ο Στέφεν Ζάιμπερτ περιορίστηκε να πει ότι το περιεχόμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε η Μέρκελ με τον Ομπάμα σχετικά με την κατάσταση στην Ουκρανία είναι «εμπιστευτικό».
 defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger