Η έννοια «τουρίστας» φέρνει συνήθως στο νου εικόνες από ανθρώπους, που ταξιδεύουν από την άλλη άκρη της γης, φορτωμένοι με έναν σύγχρονο εξοπλισμό φωτογραφικής μηχανής, κρεμασμένο στον λαιμό, πελώριο καπέλο για τις καυτές ακτίνες του ήλιου και ένα αέρινο ντύσιμο.

Ποιοι όμως είναι εκείνοι οι τουρίστες που σπαταλούν τα περισσότερα χρήματα για να περιηγηθούν στις χώρες;

Αυτές είναι οι πέντε χώρες με τις περισσότερες δαπάνες για το 2013:

Κίνα, με 126 δισεκατομμύρια δολάρια
Η.Π.Α., με 86 δισεκατομμύρια δολάρια
Γερμανία, με 86 δισεκατομμύρια δολάρια
Αγγλία, με 53 δισεκατομμύρια δολάρια
Ρωσία, με 53 δισεκατομμύρια δολάρια
Πράγματι, ο παγκόσμιος τουρισμός έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και ραγδαία αναπτυσσόμενους τομείς της οικονομίας τα τελευταία 60 χρόνια, και παρά τις κρίσεις, ακόμη, σημειώνουν σημαντική άνοδο, όπως τον Δεκέμβριο του 2012, όταν οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο.

Ωστόσο, μετά την παγκόσμια ανάκαμψη της οικονομίας, το 2013, οι τουριστικές αφίξεις αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο, καθώς ανήλθαν στους 1,087 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με το UNWTO, παγκόσμιο φόρουμ για θέματα πολιτικής παγκόσμιου τουρισμού, υπολογίζεται να αυξηθεί ο αριθμός των αφίξεων τουριστών κατά μέσο όρο 3,3% ετησίως, από το 2010 έως και το 2030, αύξηση, δηλαδή, κατά 43 εκατομμύρια τουρίστες ανά έτος με συνολικά 1,8 δισεκατομμύρια αφίξεις έως το 2030.


Πηγή: Ποιες είναι οι πέντε χώρες που σπαταλούν τα περισσότερα χρήματα σε τουρισμό - Κινέζοι οι μεγαλύτεροι «χουβαρντάδες» | Ειδήσεις και νέα με άποψη 


www.iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger