Για παλιοσίδερα κατηγορείται ότι  προσπάθησε να πουλήσει τμήματα ενός σκαπτικού μηχανήματος του δήμου Θεσσαλονίκης προϊστάμενος διεύθυνσης του δήμου,σύμφωνα με την υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο 59χρονος προϊστάμενος, κατηγορείται ότι επιχείρησε να πουλήσει για παλιοσίδερα, τμήματα μηχανήματος έργων (σκαπτικό) του δήμου χωρίς να ακολουθήσει τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες για την απόσυρση, διάθεση ή πώληση του μηχανήματος. Μαζί του, κατηγορούνται για υπεξαίρεση στην Υπηρεσία και άλλοι δύο δημοτικοί υπάλληλοι ηλικίας, 53 και 54 ετών.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν αστυνομικοί έκαναν έλεγχο σε εργοτάξιο στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και διαπίστωσαν ότι τμήμα του μηχανήματος είχε φορτωθεί σε φορτηγό για να μεταφερθεί σε εγκαταστάσεις εταιρείας διαχείρισης παλαιών μετάλλων και να πωληθεί, ως παλιοσίδερα. Διαπιστώθηκε επίσης, ότι για τον ίδιο σκοπό, είχε μεταφερθεί παράνομα και στους χώρους της εταιρείας και το υπόλοιπο σκαπτικό μηχάνημα.
Κατηγορούμενοι για απόπειρα αποδοχής προϊόντων εγκλήματος είναι οι συνιδιοκτήτες της εταιρείας διαχείρισης παλαιών σιδήρων και μετάλλων, ηλικίας 32, 54, 60 και 65 χρόνων.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί αρμοδίως, ενώ οι εμπλεκόμενοι, που συνελήφθησαν αρχικά, αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή του αρμόδιου εισαγγελέα.http://www.naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger