Οι υπάλληλοι της μεγαλύτερης αλυσίδας φαστ φουντ στον κόσμο διαμαρτύρονται ζητώντας αύξηση του ωρομισθίου στα 15 δολάρια από τα 8 …
και το δικαίωμα στην ίδρυση σωματείων.

100 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά της εταιρίας στο Σικάγο μια ημέρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης των μετόχων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει φουντώσει η συζήτηση για την ανισότητα στους μισθούς με τον αμερικανό πρόεδρο να πιέζει για αύξηση της κατώτατης αμοιβής στα 10,10 δολάρια την ώρα συναντώντας την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών.
Στη συνέλευση θα συζητηθεί η έγκριση ή μη της ετήσιας αποζημίωσης του διευθύνοντος συμβούλου Ντον Τόμσον ο οποίος πέρυσι είχε λάβει 9,5 εκατομμύρια δολάρια.

Οι μέτοχοι σε μεξικανική αλυσίδα φαστ φουντ αρνήθηκαν να εγκρίνουν το προσχέδιο για την ετήσια αποζημίωση των 2 διευθυντών της που ξεπερνούσε τα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 3,5 εκατομμύρια υπάλληλοι σε φαστ φουντ στις Ηνωμένες Πολιτείες αμείβονται κατά μέσο όρο με 8,80 δολαρια την ώρα. Στη Δανία υπάλληλος σε ίδια αλυσιδα ταχυφαγείου αμείβεται με 21 δολάρια την ώρα.




http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger