Σε μια απίστευτη γκάφα φαίνεται πως έπεσε ο Λευκός Οίκος, αφού ουσιαστικά αποκάλυψε το όνομα του αμερικανού σταθμάρχη της CIA στο Αφγανιστάν, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τους αμερικανούς στρατιώτες, παρουσία του προέδρου Ομπάμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το περιοδικό «TIME», το γραφείο Τύπου του Λευκού Οίκου έδωσε λίστα με τα ονόματα των 15 αμερικανών αξιωματούχων στους 6.000 παρευρισκομένους στην εκδήλωση, με το όνομα του σταθμάρχη της CIA να φιγουράρει ανοικτά.

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος έλαβε τη λίστα από στρατιωτικούς αξιωματούχους, συνειδητοποίησε το λάθος και εξέδωσε διόρθωση, στην οποία το όνομα είχε διαγραφεί.

Ο πρόεδρος Ομπάμα προειδοποίησε ότι η αποκάλυψη του ονόματος ίσως θέσει σε κίνδυνο τον ίδιο τον αμερικανό αξιωματούχο ή ακόμη και μέλη της οικογένειάς του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, το όνομα του αμερικανού αξιωματούχου στην περιοχή είναι, κατά πάσα πιθανότητα, γνωστό μονάχα στα υψηλότερα κλιμάκια της αφγανικής κυβέρνησης, ενώ, σύμφωνα με την εφημερίδα «Washington Post», μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστό καταπόσον ο σταθμάρχης παραμένει στη θέση του ή έχει ήδη αποσυρθεί από τα καθήκοντά του.




www.newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger