Πηγή: ITAR-TASS

Νέος προπονητής της ομάδας μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ, θα είναι ο Δημήτρης Ιτούδης. Ο Έλληνας τεχνικός θα διαδεχθεί τον Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος είχε δηλώσει πριν το τέλος της σεζόν ότι αποχωρεί από την «ομάδα του Στρατού».

Οι ιθύνοντες της ΤΣΣΚΑ ανακοίνωσαν τον νέο προπονητή της ομάδας και η επιλογή τους για το πόστο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήταν αρκετά πρωτότυπη. 
Καθώς, αναμενόταν ότι τον Ετόρε Μεσίνα, ο οποίος είχε εκφράσει από το Φεβρουάριο την επιθυμία να αποχωρήσει έχοντας εργαστεί συνολικά στην ΤΣΣΚΑ έξι σεζόν (2005-2009, 2012-2014), θα αντικαθιστούσε ένας το ίδιο καταξιωμένος προπονητής με κερδισμένους τίτλους στο ενεργητικό του.

Δεν μπορεί να λησμονηθεί πως με τον Ιταλό η ΤΣΣΚΑ κατέκτησε δυο φορές την Ευρωλίγκα, συμμετείχε έξι φορές στο φάιναλ φορ της ίδιας διοργάνωσης και ήταν αδιαφιλονίκητος ηγέτης στο ρωσικό πρωτάθλημα. Στην ΤΣΣΚΑ όμως αποφάσισαν να προχωρήσουν σε ένα πείραμα και να δώσουν την ευκαιρία σε έναν τεχνικό ο οποίος δεν διαθέτει εμπειρία ως προπονητής σε μεγάλα κλαμπ. Έτσι λοιπόν, επιλέχθηκε ο 43χρονος Ελληνας προπονητής Δημήτρης Ιτούδης, με τον οποίο υπογράφηκε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών.

Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του (1999-2012) ο Ιτούδης το έχει περάσει ως βοηθός του διάσημου Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό. Στην ελληνική ομάδα συμμετείχε στην προετοιμασία της ομάδας σε θέματα τακτικής, και γενικά μπορεί να ειπωθεί ότι βοήθησε και αυτός στο να κερδίσει ο Παναθηναϊκός πέντε φορές την Ευρωλίγκα.
Ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ της ΤΣΣΚΑ, Αντρέι Βατούτιν, δήλωσε ότι η ρωσική ομάδα γνωρίζει εδώ και πολύ καιρό τον Ιτούδη, παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή την καριέρα του, γνωρίζει το ταλέντο, τις γνώσεις και το χαρακτήρα του, την εμπειρία και τη μακρά προσπάθεια που έχει κάνει για να βελτιώσει τις ικανότητές του. Όπως είπε, στη διάρκεια των συνομιλιών ο Έλληνας τεχνικός κέρδισε τη διοίκηση της ΤΣΣΚΑ με την τεράστια επιθυμία, τις νέες ιδέες, με τη θετική σκέψη του που αποτελούν εχέγγυο για την καθημερινή εργασία, καθώς και για τις αντιλήψεις του σχετικά με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας και τον τρόπο παιχνιδιού. 
Ο Βατούνιν εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο νέος προπονητής θα εμφυσήσει στην ομάδα ένα νέο άνεμο, θα βρει κοινή γλώσσα με τους παλαιότερους, αλλά και τους νεότερους παίκτες του συλλόγου, και θα κτίσει μια ομάδα που θα με αυτοπεποίθηση και πνεύμα νικητή.
Είναι χαρακτηριστικό πως όταν ξεκίνησαν οι επαφές της ΤΣΣΚΑ με τον Ιτούδη, αυτός ήταν ακόμη δεσμευμένος με συμβόλαιο στην ελάχιστα γνωστή τουρκική ομάδα Μπανβίτ, την οποία προπονούσε την περασμένη σεζόν. Εργάστηκε σε αυτή με επιτυχία, καθώς η Μπανβίτ βγήκε πρώτη στην κανονική διάρκεια της σεζόν και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά των play-off. Η διοίκηση της Μπανβίτ, εννοείται πως θα ήθελε να κρατήσει τον προπονητή (το συμβόλαιό του διαρκούσε δυο χρόνια ακόμη), αλλά τελικά δεν τον εμπόδισε να αναλάβει μια πιο ισχυρή ομάδα.
 Για το λόγο αυτό άλλωστε και ο Βατούτιν ευχαρίστησε τα αφεντικά της Μπανβίτ. 


http://gr.rbth.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger