Ενα πολύ σκληρό βίντεο από το κλειστό κύκλωμα των φυλακών του Τέξας δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα από τον εισαγγελέα του Ελ Πάσο. Πρωταγωνιστής είναι ένας άμυαλος αστυνομικός που βρίσκεται πραγματικά εκτός ορίων, χάνει κάθε ίχνος λογικής και καταλήγει να πυροβολήσει τον κρατούμενο που αντιστέκεται, με αποτέλεσμα να τον δολοφονήσει.

Οι εικόνες που καταγράφει ο φακός είναι σοκαριστικές.
 Ο Ντάνιελ Σάεντζ, που ήταν body builder, είχε συλληφθεί τον Μάρτιο του 2013 καθώς κατηγορήθηκε για επίθεση σε αστυνομικό εκτός υπηρεσίας. Λίγες ώρες μετά οι αστυνομικοί προσπαθούν να ελέγξουν την κατάσταση, όμως αποδεικνύονται πλήρως ανίκανοι, αφού η κατάσταση παίρνει τη χειρότερη δυνατή τροπή.


Ο Σάεντζ αντιστέκεται ακατάπαυστα με αποτέλεσμα οι δύο αστυνομικοί που τον επιβλέπουν να τον ρίξουν μπρούμυτα στο δάπεδο. Φορώντας χειροπέδες ο κρατούμενος δεν μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Οι αστυνομικοί ωστόσο βρίσκονται μονίμως από πάνω του προκαλώντας περαιτέρω αντιδράσεις. Γρήγορα τα πράγματα φεύγουν εκτός ελέγχου. Ο κρατούμενος, αν και ξαπλωμένος, αρχίζει να κλωτσά του αστυνομικούς και δεν δείχνει καμία διάθεση να σταματήσει.



Από τη μεριά τους οι αστυνομικοί επιχειρούν να εμποδίσουν τον μαινόμενο κρατούμενο, χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Οσο τα λεπτά του βίντεο κυλούν, τόσο η κατάσταση οδεύει προς τα άκρα με τις δύο πλευρές να γίνονται όλο και πιο επιθετικές. Η οδυνηρή κατάληξη έρχεται στο 18ο λεπτό του βίντεο, όπου οι αστυνομικοί μεταφέρουν τον Σάεντζ λίγα μέτρα πιο μακρυά από την πόρτα του κτιρίου. Ο κρατούμενος συνεχίζει να τους κλωτσά και ο Χοσέ Φλόρες, ένας εκ των δύο αστυνομικών, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει το τέιζερ για να τον σταματήσει. Γρήγορα όμως αλλάζει απόφαση, βγάζει το όπλο του και χωρίς να το σκεφτεί πυροβολεί στον ώμο τον Σάεντζ ο οποίος φαίνεται να σφαδάζει από τον πόνο.


Λίγα λεπτά μετά μια ομάδα αστυνομικών εμφανίζεται και μεταφέρει τον κρατούμενο στο νοσοκομείο. Ωστόσο, το τραύμα που του προκλήθηκε από τον πυροβολισμό ήταν αρκετό για να δώσει τέλος στη ζωή του, αφού η σφαίρα έφτασε μέχρι τη καρδιά του. Παρά την αγριότητα που επέδειξε ο αστυνομικός, το σώμα ενόρκων δεν τον καταδίκασε, χωρίς όμως να είναι γνωστό αν έχει αποπεμφθεί. Σε προσπάθεια του να συγκινήσει τους ενόρκους, ο συνήγορος του Χοσέ Φλόρες επισήμανε πως ο δράστης είχε γίνει «ήρωας» καθώς είχε δωρίσει σε άστεγο ένα ζευγάρι παπούτσια τον Ιανουάριο του 2013.


Δείτε το σοκαριστικό βίντεο της δολοφονίας του κρατουμένου:





www.stoxos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger