Στη σημερινή εποχή που ζούμε δεν υπάρχουν «φιλίες», υπάρχουν μόνο συμφέροντα. ΜΕΤΑ τη ξεδιάντροπη συμπεριφορά και τα ειρωνικά και επιτιμητικά σχόλια εναντίον της χώρας μας και σε ορισμένες περιπτώσεις και εναντίον του υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκη από τους χαραμοφάηδες, τους τοκιστές και τους σουλατσαδόρους

της Ευρωπαϊκής Ένωσης με πρώτο και καλλίτερο να πρωτοστατεί σε όλη αυτή την ανθελληνική εκστρατεία, το γνωστό μας κ. Σόιμπλε, που σε εμάς τους Έλληνες, η όλη κατάστασή του μόνο συμπάθειες προκαλεί, ακόμα και για το γεγονός ότι αυτός ο άνθρωπος, που ζει σε μια χώρα στην οποία κυριαρχούν τα ηλεκτρονικά και οι αυτοματισμοί, αυτός, για να δείχνει τη ΔΥΝΑΜΗ, το ΠΕΙΣΜΑ για ζωή, για δουλειά και για κυριαρχία, κάθεται πάνω σε χειροκίνητο αναπηρικό καροτσάκι, που όπως όλοι τον βλέπουμε, κουράζεται για να το κινεί, πιστεύουμε ότι οι Γερμανοί συνεχώς θα μας πιέζουν για να τους δίνουμε όλο και περισσότερα χρήματα και όσο η κρίση στην Ευρώπη θα μεγαλώνει τόσο πιο πιεστικοί θα γίνονται.
Γι΄ αυτό πρέπει από ΤΩΡΑ, για καλό ή για κακό, η κυβέρνησή μας να ΨΑΧΝΕΙ και να είναι ΕΤΟΙΜΗ, σε περίπτωση που μας διώξουν ή… απηυδήσουμε εμείς, από τις πιέσεις τους, να είμαστε έτοιμοι, να τους… αποχαιρετίσουμε, χωρίς να υπάρξουν από τυχόν αποχώρησή μας από την Ευρωζώνη, κραδασμοί στη χώρα… 
Στη ζωή πρέπει κανείς να τα σκέφτεται και να τα μελετάει όλα, όταν μάλιστα πάνω στην πλάτη μας μπορεί να παίζονται επικίνδυνα και άκρως κερδοφόρα παιχνίδια. Πρέπει επιτέλους εμείς οι Έλληνες να σταματήσουμε να είμαστε συνεχώς ανεκτικοί και να κοιτάξουμε λίγο και το σπίτι μας και την πατρίδα μας και το λαό μας. 
Και να έχουμε το θάρρος, όταν βλέπουμε ότι άλλοι μας σνομπάρουν, μας υποτιμούν ή ότι πάνε να μας ληστέψουν να τους λέμε, έχετε γεια και να φεύγουμε!..

 Από πού θα πληρώσουν την εφορία, όταν δεν υπάρχει πουθενά φράγκο;   Ακόμα και οι παλιοί πλούσιοι έχουν ξεμείνει!..

ΔΕΝ υπάρχει Έλληνας που δεν θα ήθελε να πληρώνει τακτικά και στην ώρα τους, τους φόρους που αναλογούν στον καθένα μας. 
Γιατί όλοι οι Έλληνες είναι καλοί πατριώτες και γνωρίζουν καλά ότι όταν υπάρχουν έντιμοι πολιτικοί που διαχειρίζονται σωστά τους φόρους που εισπράττουν, ο ελληνικός Λαός επωφελείται από τη φορολογία, με τα διάφορα έργα ανάπτυξης που γίνονται. Το πρόβλημα γεννάται από την στιγμή που οι πολίτες θέλουν μεν να είναι συνεπείς με τις υποχρεώσεις τους στην εφορία, αλλά δυστυχώς τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα την τελευταία πενταετία μέσα στην οποία ξέσπασε η μεγάλη οικονομική κρίση ο λαός μας βρέθηκε ΑΠΕΝΤΑΡΟΣ, γιατί του τα μάζεψε όλα η εφορία, με την τρόικα και τους δανειστές. 
Το πρόβλημα λοιπόν είναι ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ τώρα, που οι Έλληνες θέλουν να πληρώνουν φόρους, άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πάντοτε πλήρωνε στην εφορία, και με το παραπάνω, γι’ αυτό και λειτουργούσε το κράτος. Αυτοί που δεν πλήρωναν ήταν οι διάφοροι απατεώνες μεγαλοεργολάβοι και προμηθευτές του Δημοσίου, στους οποίους όλες οι κυβερνήσεις έφτιαχναν νόμους με ειδικές ρυθμίσεις για να απαλλάσσονται από την φορολογία ή να πληρώνουν χαμηλούς φόρους. Γιατί δεν είναι μόνο ότι όσα λεφτά υπήρχαν στις τράπεζες ή κρυμμένα κάτω από το στρώμα, τους τα έχουν ήδη φάει οι τροϊκανοί με την υπερφορολόγησή τους, είναι και ότι με την συνταγή που ακολουθήθηκε εδώ και 5 χρόνια, με ευθύνη των ξένων, γέμισε η Ελλάδα από ανέργους που έχουν ήδη ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια, ενώ 4-5 εκατομμύρια Ελλήνων βρίσκεται κάτω από το όριο της φτώχειας.
Όταν λοιπόν κάποιος πολίτης δεν έχει να φάει και πεινάνε τα παιδιά του, το μόνο σίγουρο είναι, ότι δεν πρόκειται να πληρώσει φράγκο στην εφορία. Ακόμα και αν, στο δρόμο του τού «τύχουν» μερικά χρήματα, θα φροντίσει με αυτά να πληρώσει το ρεύμα του σπιτιού του. Δυστυχώς αυτό είναι σήμερα το τεράστιο πρόβλημα που φαίνεται ότι δεν το καταλαβαίνουν ούτε αυτοί που μας κυβερνούν, ούτε οι ξένοι, οι οποίοι το μόνο που γνωρίζουν, είναι να δίνουν εντολές για εισπράξεις! Κανένας όμως δεν ρωτάει που θα βρεθούν χρήματα. Να σας πούμε και ένα άλλο; Αυτό το σύνθημα, να πληρώσουν οι «μεγάλοι» και οι βιομήχανοι ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ να ισχύει.
Είδε μωρέ κανένας από σας… τσιμινιέρα να καπνίζει; Ασφαλώς όχι, γιατί δεν υπάρχει εργοστάσιο ανοικτό. Κάποιες ψευτοβιοτεχνίες που λειτουργούσαν ακόμα, όπου να ’ναι θα κλείσουν κι αυτές, γιατί καμιά τράπεζα δεν τις χρηματοδοτεί. 
Οι υπόλοιποι «λεφτάδες» είχαν χρήματα πριν από την κρίση, μετά την κρίση τους τα έφαγε και αυτών η τρόικα. Όταν δε, η αγορά δεν δουλεύει όπως σήμερα, γιατί δεν υπάρχει φράγκο, ούτε οι απατεώνες ούτε οι λεφτάδες έχουν χρήματα, για την εφορία.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger